18.8 C
Chania
Thursday, October 3, 2024

Ευτράπελα: Σκασιαρχείο από 9 μηνών

Ημερομηνία:

Ένα ζευγάρι Ολλανδών, Γερμανών, Αυστριακών; Δεν θυμάμαι. Παραθέριζε σε σπίτι εξοχικό παραθαλάσσιο. Η κρίση βλέπετε μετάτρεψε το σπίτι! Τέλος πάντων! Να ‘ναι καλά που έρχονται. Η βοήθεια τους είναι σημαντική. Η αχαριστία δεν είναι καλό πράγμα. Να τα λέμε και αυτά.

Λοιπόν, αυτό το χαριτωμένο ζευγάρι είχε δύο αγοράκια, δίδυμα, 9 μηνών περίπου.Πολύ χαριτωμένα. Όχι μόνο χαριτωμένα, πολύ όμορφα. Κατάξανθα, με άσπρα – ροζ μπουτάκια, στρουμπουλά (δεν μ’ αρέσουν τα γλινιάρικα μωρά). Με κόκκινα φουσκωτά μαγουλάκια και καταγάλανα ματάκια. Τα καμαρώναμε κάθε που κατεβαίναμε για μπάνιο. Μια μέρα βλέπομε κάτι που κινούταν. Κινούταν γρήγορα σα σφαίρα. Στο δρόμο. Με κατεύθυνση προς τη θάλασσα. Περίπου 100-150 μέτρα πιο πέρα απ’ το σπίτι. Μαμούνιζε.

-Ααα, κοίτα, κοίτα! Ένα χελωνάκι καρέτα έχασε το δρόμο το καημένο. Να το βοηθήσουμε. Μη ψοφήσει.

-Ναι ,ναι, αλλά το άτιμο το χελωνάκι, πάει γρήγορα, σα σφαίρα.

Τρέχομε και τι να δούμε; Αυτά που από μακριά φαινόταν σαν το καυκί του χελωνακιού ήταν το μπεϊμπιλίνο του μωρού που ήταν σκούρο με σχέδια και έμοιαζε με το χελωνάκι. Το μωρό ήταν που έκανε θριαμβευτικά το πρώτο του σκασιαρχείο. Κι έτρεχε με τα τέσσερα, μπουσουλώντας, μη το συλλάβουν και χάσει την ελευθερία του. Και το γυρίζουν πίσω. Άφησε και τη μαμά, άφησε και το μπαμπά, άφησε και το αδελφάκι του και πήρε δρόμο.

-Ζήτω! Επιτέλους, ελεύθερο. Τρέχω για μπάνιο, μόνο μου, μεγάλωσα πια! Ζήτω! Τι ωραία να είσαι ελεύθερος!

Το πιάνομε στην αγκαλιά μας.

-Μωρέ μπόμπιρα, από τώρα σκασιαρχείο; Μαμουνιστός και ελεύθερος; Τι θα γίνεις μωρέ; Επαναστάτης;

Αυτά του λέγαμε, στην αγκαλιά μας.

-Και αν σε πατούσε βρε ζωηρούτσικο κανένα αυτοκίνητο; Κι αν σε έκλεβαν; Τόσο όμορφο που είσαι; Σκασιαρχείο μωρέ από εννιά μηνών;

Παίρνομε το παιδί και το πάμε στους γονείς του. Αυτοί ήταν μέσα και το άλλο μωρό μπουσουλούσε στην βεράντα. Οι γονείς του ούτε είχαν πάρει είδηση ότι ο ζωηρός το ‘χε σκάσει. Όταν μας είδαν τα ‘χασαν. Τους είπαμε να κλείνουν την εξώπορτα της αυλής γιατί ο ένας τους γιος θα βγει επαναστάτης. Διακατέχεται πολύ απ’ το αίσθημα της ελευθερίας και την κοπανά από τώρα.

Κι έτσι τελείωσε το πρώτο σκασιαρχείο του μωρού.

Α.Κ.Α.

Φωτογραφία από Regina από το Pixabay

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ