20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

ΕΦΕΤ: Αποσύρονται χωριάτικα λουκάνικα με DNA αλόγου

Ημερομηνία:

Σε επτά ανήλθαν τα δείγματα τροφίμων στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Τσιάλτας, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη, ο οποίος παρουσίασε του νέους προέδρους των εποπτευόμενων φορέων. Αποσύρονται από την αγορά χωριάτικα λουκάνικα, με την εμπορική επωνυμία «Nostima», καθώς ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, από τα 68 δείγματα τροφίμων που έχουν εξεταστεί, τα 7 βρέθηκαν θετικά σε DNA αλόγου. Συνολικά έχουν ληφθεί 167 δείγματα τροφίμων.

Ο κ. Τσιάλτας ανέφερε ότι τα θετικά δείγματα θα ελεγχθούν και για την ύπαρξη αντιβιοτικών και της αντιφλεγμονώδους ουσίας φαινυλοβουταζόνης.  Διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης τροφίμων.

Ανακαλούνται χωριάτικα λουκάνικα

Με εντολή του ΕΦΕΤ, αποσύρεται από την αγορά, λόγω ανίχνευσης DNA αλόγου, το προϊόν «Λουκάνικο Χωριάτικο» με την εμπορική επωνυμία «Nostima», με ημερομηνία παραγωγής 23/2/2013 και ημερομηνία ανάλωσης 25/3/2013.

Τα συγκεκριμένα λουκάνικα παρασκευάζονται και συσκευάζονται από την επιχείρηση «ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ Ι. & ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΕΠΕ» με έδρα το 6ο χλμ Αλεξανδρούπολης – Μάκρης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιχμηρός Γιώργος Τσίπρας για Κασσελάκη: «Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο»

Η αναφορά του πρόέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε περιστατικό κατά τη διάρκεια της...

Κίσσαμος: “Πλούτος Παγκόσμιας Κληρονομιάς που χάνεται στους πέντε ανέμους”

Παρέμβαση για την προστασία, διάσωση και περαιτέρω ανάδειξη των ...

Αφιέρωμα στον Καβάφη και μουσική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ένα σημαντικό αφιέρωμα στον ποιητή Κ. Καβάφη, παρουσίαση νέων...