20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Εφόσον επαληθευτούν οι καταγγελίες, ο οίκος ευγηρίας λειτουργούσε ως μαφία με κρατική κάλυψη

Ημερομηνία:

Μέχρι το 2030 το 20% του πληθυσμού σε πολλές χώρες της Δύσης θα ειναι άνθρωποι άνω των 65 ετών. Πρόκειται για έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων για τους οποίους χρειάζεται ειδική φροντίδα και παράγονται ειδικά προϊόντα και υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Προφανώς λοιπόν, αυτές οι ανάγκες τροφοδοτούν μία βιομηχανία που γιγαντώνεται και η οποία δημιουργεί όλο και παραπάνω θέσεις εργασίας.

Το 2019, η παγκόσμια βιομηχανία για τη φροντίδα ηλικιωμένων είχε τζίρο 832.8 δισεκατομμύρια δολλάρια και αυτά τα νούμερα θα αυξηθούν κατά πολύ στο μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επένδυση σε οίκους ευγηρίας μπορεί να αποτελέσει μία πάρα πολύ κερδοφόρα επιχείρηση. Όμως, μέσα από αυτή τη γιγάντωση δημιουργείται και η ανάγκη επαρκούς επόπτευσης της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η υπόθεση στο οίκο ευγηρίας στα Χανιά έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας σημαντικές καταγγελίες ακραίας εκμετάλλευσης και κακοποιησης εκ μέρους της διοίκησης του οίκου ευγηρίας και πολλών μελών του προσωπικού εις βάρος συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε αδυναμία, όχι μόνο φυσική αλλά και πνευματική, όμως έφερε στο φως και την απουσία επαρκούς επόπτευσης από τις κρατικές υπηρεσίες, αν όχι και τη συνεργασία τους στην κακοποίηση.

Οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας φανερώνουν ότι τμήμα ενός διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού συνεργαζόταν αρμονικά ώστε να διασφαλίζουν κέρδη εις βάρος των ηλικιωμένων. Τι άλλο να πούμε για τη νέα καταγγελία σύμφωνα με την οποία ηλικιωμένοι αναγκάζονταν να υπογραψουν με τη βία μεταβίβαση περιουσίας σε εργαζόμενους της δομής, παρουσία αστυνομικών που καλούνταν ως μάρτυρες.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και φανερώνει το εξής: Για να φτάσουν να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, χρειάζεται και η συνεργασία και η κάλυψη του διεφθαρμένου κράτους. Δίχως την ύπαρξη αυτης της κάλυψης και της συνεργασίας, τίποτα από αυτά δε θα μπορούσε να συμβεί. Εφόσον, επαναλαμβάνουμε, επαληθευτούν οι καταγγελίες, μιλάμε για μία λειτουργια στα ορια της μαφίας, με στόχο την εκμετάλλευση αδύναμων συνάνθρωπών μας, των πατεράδων και των μανάδων και των παππούδων και των γιαγιάδων μας, από ένα οργανισμό που οι άνθρωποι εμπιστεύονται τους ανθρώπους τους για να τους προσέχουν και για να διασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα ζωή τους.

Προκύπτουν λοιπόν εδώ σοβαρότατα ζητήματα σε σχέση με τον ρόλο της Πολιτείας, τα οποία θα πρέπει να έρθουν στο επίκεντρο της συζήτησης.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...