16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εύθυμα και Σοβαρά: «Κι από τη μύγα ξύγκι»

Ημερομηνία:

Γράφει ο Αντώνης Χαρχαλάκης

Παροιμιακός λόγος που τον θυμήθηκε ο γράφων, διαβάζοντας κάποιο έντυπο. Μόνο που η «μύγα» είναι κοτζάμ γαϊδούρι! Αντιγράφω: «Φορολογία και στα γαϊδούρια, που μετατρέπονται σε… ταξί»! Τι σου είναι λοιπόν το ελληνικόν δαιμόνιον, προκειμένου να αποκομίζει οφέλη, σε μια περίοδο εισπρακτικής ακράτειας!! Μετά .. εγκαλώ όσους εν τη ακράτεια της γλώσσης των και του νευρικού τους συστήματος, τολμούν να αποκαλέσουν κάποιον  Γαϊδούρι!

Είναι τυχαίο ζώο αυτό το… ταξί; Δυστυχώς στο Ελλάντα, δίνουμε χαρακτηρισμούς που αφίστανται  της πραγματικότητος! Ενώ θα μπορούσαν – λέμε τώρα – να χαρακτηριστούν έτσι, οι κύριοι που εμπνεύστηκαν την αλλαγή των αγαθών τετραπόδων σε ταξί! Πάντως η ανωτέρω λαϊκή παροιμία, δείχνει την ακράτεια των κρατικών προσπαθειών να εισπραχθεί.. ξύγκι (φόρος δηλαδή) από τα γαϊδούρια! Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Στείρωση της φοροδοτικής άνεσης από τους πολίτες και καταφυγή στα αγαθά αυτά τετράποδα! Μήνυμα: εσείς όσοι έχετε στεγνώσει από την οποιαδήποτε φοροδοτική ικανότητα, δεχθείτε πως και τα γαϊδούρια μπορούν να υποκαταστήσουν τον πολίτη στην φοροδοτική ικανότητα! Είδατε που υπάρχουν κι άλλες πηγές δημοσίων εισόδων; Είδατε επίσης πως δουλεύει το μυαλουδάκι των ανθρώπων που εφευρίσκουν τρόπους ενισχύσεως των κρατικών εσόδων; Άρα, μέχρι την ύπαρξη των κυρίων… Μέντιων, – ανεξαρτήτως υπόληψης των από όλους μας- τίποτε δεν χάθηκε ακόμα!! Ασχέτως της περιορισμένης φαντασίας των αρμοδίων, να βρουν άλλες πηγές εσόδων! Φυσικά πέραν της εισπραξιμότητας  των διπόδων πηγών εσόδων, που προσπαθούν να στέκονται στα δύο άκρα τους μόνο…

Ακόμη…

Πρόταση του γράφοντος: Μια που άφθονα μέρη της χώρας μας είναι γραφικά, μα πολύ δύσβατα, να καλλιεργούμε πληθώρα γαϊδουριών για ταξί! έτσι θα καλύπτεται πλήρως η χώρα και θα εσοδιάζονται οι απαραίτητες για την τροφή των ζωοτροφές! Μιλάμε δηλαδή για πολλαπλά και τρελά κέρδη, από δύο πηγές: Από την παραγωγή… ταξιών, ώστε από τη μια να μην φεύγει συνάλλαγμα για την  εισαγωγή των. Από την άλλη, να υπάρχει αφθονία κτηνοτρόφων! Που σε περίπτωση  πείνας (όπως έγινε με μας τους πολίτες στην κατοχή) μπορούν κάλλιστα να τρώγονται κι από μας! Που όπως έχει διδάξει η πείρα  σειράς ετών, μπορούμε να τρώμε τα πάντα!! Ακόμα και τα πιο απίθανα ψεύδη!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...