26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Ε.Π.Κ. Κρήτης: Ειρηνοδικείο «κούρεψε» κατά 58% το χρέος δανειολήπτριας

Ημερομηνία:

Κούρεμα της τάξης του 58% στο χρέος μιας υπερχρεωμένης δανειολήπτριας από το Λασίθι αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης», με την υπ’ αριθμ. 8/2016 απόφαση του Ειρηνοδικείου της Νεαπόλεως Λασιθίου το χρέος μιας δανειολήπτριας από το Λασίθι το οποίο ανερχόταν σε 57.742,00 ευρώ θα κουρετεί κατά 58%. Το ποσό αυτό χρωστάει η 55χρονη γυναίκα σε 3 τράπεζες αλλά και στον ΟΑΕΔ.

Το Ειρηνοδικείο της Νεαπόλεως Λασιθίου, παρά τις ενστάσεις των πιστωτριών Τραπεζών, αποφάσισε ότι:

• Δέχεται  την αίτηση της  αιτούσας,
• Ρυθμίζει τα χρέη της δανειολήπτριας , με καταβολές επί τετραετία (24) μήνες,  απευθείας στις μετέχουσες πιστώτριες, με καταβολή μηνιαίας δόσης 200 ευρώ, κατά αντιστοιχία στην κάθε μια.
• Εξαιρεί από την  εκποίηση την κύρια κατοικία,
• Χορηγεί, 4ετή περίοδο χάριτος
• Επιβάλλει, στην δανειολήπτρια, για την διάσωση της κατοικίας της, την καταβολή μηνιαίας δόσης 113,65 ευρώ, για 120  ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά την πάροδο της τετραετίας
• Κουρεύει το χρέος  της  δανειολήπτριας, συνολικά ,κατά  58%

Έτσι η εν λόγω δανειολήπτρια, μέσα στην επόμενη τετραετία καλείται να καταβάλλει  προς όλους τους πιστωτές της μόνο το ποσό των 9.600 ευρώ. Για την διάσωση της μοναδικής της κατοικίας , καλείται να καταβάλλει , το ποσό των 13.680 ευρώ σε χρονικό διάστημα 10 ετών.

tvxs.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ