15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Ελπιδοφόρα απόφαση για δανειολήπτρια που χρωστούσε πάνω από 400.000 ευρώ σε τράπεζες

Ημερομηνία:

Νέα απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, δίνει “ανάσα” σε επαγγελματία δανειολήπτρια, μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. Επί της ουσίας της υπόθεσης, η 48χρονη δανειολήπτρια, η οποία φέρεται χρεωμένη είτε ως εγγυήτρια είτε ως οφειλέτρια, σε τέσσερις Τράπεζες συνολικού ποσού χρέωσης 412.491,18 Ευρώ με την στήριξη της Ένωσης έφθασε σε μια ελπιδοφόρα απόφαση.

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας αναγνώρισε στο πρόσωπο της διαζευγμένης δανειολήπτριας μητέρας τριών ανηλίκων τέκνων, ιδιοκτήτη καφετέριας, την πλήρωση των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος 3869/2010 για την ένταξή της στις προστατευτικές του διατάξεις.

Η αιτούσα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια). Δηλώνει μηνιαίο εισόδημα ύψους 700,00 Ευρώ ενώ το μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας της ανέρχεται στο ποσό των 800,00 ευρώ.

Στην αίτηση της δηλώνει προς τους πιστωτές της και εν συνεχεία ενώπιον του Δικαστηρίου της Ιεράπετρας, ότι η επιχείρησή της από το 2009 σημείωσε πτώση του τζίρου της, με αποτέλεσμα να την κρατάει εν ενεργεία λόγω της οικονομικής στήριξης των γονιών της και ότι αδυνατεί να καταβάλλει μεγαλύτερο του ποσού των 100,00 ευρώ μηνιαία δόση προς τους πιστωτές της, χρήματα που θα καταβάλλουν οι γονείς της.

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας δικάζοντας κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων έκανε δεκτό το αίτημα της τρίτεκνης δανειολήπτριας, για χορήγηση προσωρινής διαταγής, για οφειλές συνολικού ύψους 412.491,18 Ευρώ σε τέσσερις πιστώτριες Τράπεζες, διατάσσοντας την αναστολή των διωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών της στοιχείων, τα οποία περιλαμβάνουν

α)μία μονοκατοικία 70 τ.μ. στον Μακρύ Γιαλό Λασιθίου, που αποτελεί κύρια κατοικία,

β)Αγροτεμάχιο με ελιές

γ) ένα όχημα ιδιωτικής χρήσεως.

Με την ίδια απόφαση η αιτούσα υποχρεώνεται σε μηνιαία καταβολή ποσού ύψους 80 ευρώ για μία τετραετία, η οποία θα καταβάλλεται και προς τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες, συμμέτρως κατανεμημένα, και εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός.

Για ενημέρωση ,συμβουλευτική και ένταξή στο Νόμο 3869 /2010 (ν.Κατσέλη) κάθε δανειολήπτης μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα της ΄Ενωσης 2821092306, 2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...