14.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: Οι καταναλωτές αιτούν, μείωση του συντελεστή του Φ.Π.Α., στο κράνος της Μοτοσικλέτας

Ημερομηνία:

Η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ΄(Ε.Π.Κ.ΧΑΝ),ως ευαίσθητος κοινωνικός Φορέας, έστειλε επιστολή, Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών, και Δικτύων, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Οικονομικών σχετικά με μείωση του ποσοστού του Φ.Π.Α στα κράνη των μοτοσικλετιστών, που βρίσκεται σήμερα στο υψηλότερο συντελεστή του Φ.Π.Α του 23%.

Στην επιστολή μεταξύ των άλλων αναφέρονται και τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,
Σήμερα οι κοινωνικοί Φορείς Πανελλαδικά, δίνουν τον αγώνα τους, κάνουν μεγάλες κινητοποιήσεις ενημέρωσης των πολιτών μεταξύ αυτών και η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, για την αναγκαιότητα τόσο των αναβατών ως και των συνεπιβατών των μοτοσικλετιστών να  μάθουν την αναγκαιότητα  χρήσης του  κράνους στην μοτοσυκλέτα, ως μέσο αποφυγής των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.
Είναι αλήθεια, ότι η πολιτεία συμμετέχει ,και προληπτικά μέσω των Τροχαίων Τμημάτων των Αστυνομικών Διευθύνσεων , έχει και Νομοθεσία κατασταλτική, που όμως δεν έχει αποδώσει στα προσδοκώμενα αποτελέσματα.Η πολιτεία θέλει τον μοτοσικλετιστή με κράνος, αυτό το θέλουμε και εμείς, γιαυτό προσπαθούμε να περάσουμε την μοτοσυκλέτα  στον χρήστη της  , ως μέσο μεταφοράς στην υπηρεσία του καταναλωτή, αλλά και την αναγκαιότητα του ¨”κράνους” ιδιαίτερα δε την χρησιμότητά του ,για την ζωή ,του κάθε μοτοσικλετιστή..Δεν έχουμε όμως την δυνατότητα να τους απαντήσουμε στο ερώτημα,  γιατί εσείς σαν πολιτεία να  έχετε τοποθετήσει “το κράνος” Φορολογικά στα είδη πολυτελείας, σε ποσοστό    Φ.Π.Α 23%q;

Γνωρίζοντας ως  πολίτες , την οικονομική αδυναμία της Χώρας μας και την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει αλλά και τον δικό σας αγώνα , για ανασύνταξη αυτής ,τολμούμε να σας ζητήσουμε, με την παρούσα, ως επιτακτική ανάγκη, την  μετάταξη στον χαμηλότερο συντελεστή Φ.Π.Α, το είδος “κράνος” της μοτοσυκλέτας, αφού από μας τους καταναλωτές θεωρείται είδος πρώτης ανάγκης και όχι είδος πολυτελείας,καθώς σύμφωνα με επίσημες έρευνες, ένα μεγάλο ποσοστό των θανατηφόρων ατυχημάτων, κατ έτος στην Ελλάδα ,το καταλαμβάνουν οι μοτοσυκλετιστές, ιδίως νέοι άνθρωποι.
Επειδή, η αύξηση των καυσίμων στην Χώρα μας. έχει φθάσει σε τιμές “κόκκινο” και επειδή εκτός των νέων και πολλοί άλλοι καταναλωτές, έχουν στραφεί στην μοτοσυκλέτα,και επειδή δεν θέλουμε να θεωρείται το κράνος είδος πολυτελείας, για τον χρήστη της μοτοσυκλέτας, πιστεύουμε ότι το  αίτημα μας. για μείωση του συντελεστή στο είδος κράνος΄,σε χαμηλότερο συντελεστή ,ώστε να μειωθεί η αγοραστική του αξία, και να είναι προσβάσιμο είδος  για κάθε καταναλωτή, θα βρει θετική ανταπόκριση εκ μέρους σας και θα υλοποιηθεί.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Καταναλωτών Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...