19.8 C
Chania
Wednesday, May 15, 2024

Ζάκυνθος: Κείμενο ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο από φορείς και σωματεία του νησιού

Ημερομηνία:

Κείμενο καταδίκης ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο συνυπέγραψαν φορείς και τα σωματεία που συμμετείχαν σε σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας στο εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Σήμερα Δευτέρα 7 Ιούλη 2014 στην αίθουσα του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου, οι φορείς και τα σωματεία που συμμετείχαμε στη σύσκεψη, υπογράφουμε το παρόν κείμενο καταδίκης ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την καταστροφή χημικών οπλών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή 200 μίλια νοτιοδυτικά των νήσων Στροφάδων, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τους λαούς.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην καταστροφή των χημικών από τη Συρία, που θα γίνει εν πλω στην Μεσόγειο, παρά τον κλειστό χαρακτήρα της Μεσογείου.

Ιδιαίτερα εμείς που ζούμε σε νησί έχουμε ένα λόγο παραπάνω να ανησυχούμε. Η απόφαση αυτή μπορεί να οδηγήσει στο να μολυνθεί με χημικά τοξικά απόβλητα μια τεράστια περιοχή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια Υγεία και τεράστιας έκτασης καταστροφή του περιβάλλοντος.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, αφού με την επέμβασή τους τροφοδότησαν το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας, βάζουν τώρα σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την Μεσόγειο, ιδιαίτερα στις παραθαλάσσιες περιοχές της.

Το σχέδιο φέρεται να πριμοδοτείται από τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα, που κάνουν ένα πείραμα στην Μεσόγειο, για να βρουν λύσεις για την αύξηση της κερδοφορίας τους. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η ΕΕ κι οι ΗΠΑ είναι εχθροί των λαών, υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος της ζωής των λαών. Συνυπεύθυνοι είναι και η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου έχουν ξεκάθαρη αντιλαϊκή πολιτική, είναι ταγμένοι να υπηρετούν τα συμφέροντα τον ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος την παρέμβαση της ΕΕ για να σταματήσει η καταστροφή των χημικών, καλλιεργεί αυταπάτες τη στιγμή που η ίδια η ΕΕ έχει συμφωνήσει στο έγκλημα.

Καταγγέλλουμε τη σιωπή των μεγάλων ΜΜΕ για το ζήτημα και καλούμε τους κατοίκους του νησιού, να αντιταχτούν άμεσα, να μην επιτρέψουμε το έγκλημα που θέλουν να κάνουν.

Οι φορείς:

1) ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

2) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

3)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

4)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ

5) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

6) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΤΕΛ

7) ΠΑΣΕΒΕ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

8) ΠΑΣΥ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αδυνατώ να υπογράφω απευθείας αναθέσεις» – Επιστολή «βόμβα» από τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ στον πρωθυπουργό, «καρφώνει» Αυγενάκη

Επιστολή «βόμβα» απέστειλε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, «Δήμητρα»,...

«Ο Ανδρέας μέσα από τα μάτια των παιδιών του»

Ένα ταξίδι στον χρόνο και μαζί στην πολυσχιδή προσωπικότητα...