25.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Ζάπειο 1 – Ζάπειο 2 και ασυνεπείς πολιτικοί

Ημερομηνία:

Κύριε Δ/ντά,

Πέρασαν περισσότερα από 2 χρόνια, από τότε που ο σημερινός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει με το ΖΑΠΕΙΟ 1 και ΖΑΠΕΙΟ 2, μέτρα που θα έπρεπε να εφαρμοσθούν για να αντιμετωπισθεί η κρίση, ότι το Μνημόνιο Α δε βγαίνει θα οδηγήσει σε ύφεση.

Καθημερινά δια των μέσων ενημέρωσης τηλεόρασης και τύπου, με εκπροσώπους του κόμματος της Ν.Δ. ανακοίνωναν τα μέτρα που περιελάμβαναν το ΖΑΠΕΙΟ1 και ΖΑΠΕΙΟ 2 και μόνο η εφαρμογή αυτών μπορούσε να μας βγάλει από την οικονομική κρίση και να μας οδηγήσει στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Ο τότε πρωθυπουργός έλεγε ότι λαμβάνει αυτά τα επώδυνα μέτρα και εφαρμόζει εξ ανάγκης το Μνημόνιο, γιατί αλλιώτικα δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν συντάξεις – μισθοί, νοσοκομεία κ.λ.π.

Προσδοκούσε ότι θα ανέστρεφε το κλίμα, όμως η ύφεση εμεγάλωσε. Χρειαζόταν πάλι χρήματα και στο 2ο Μνημόνιο υπέγραψε και η Αντιπολίτευση. Αυτή την φορά δεν ήταν επιλήψιμο, ήταν εθνικό συμφέρον «Η σωτηρία της χώρας».

Μετά δε την εθνική κυβέρνηση και εντολή από τον Λαό για κυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά με στήριξη ΠΑΣΟΚ και Δημ. Αριστερά, με προκομματική δέσμευση την ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και της Δανειακής σύμβασης:

Σήμερα ο πρωθυπουργός γιατί δεν εφαρμόζει το ΖΑΠΕΙΟ1 και ΖΑΠΕΙΟ 2, αφού αυτός είναι που σαν Αντιπολίτευση, επανειλημμένα έλεγε ότι «ΜΟΝΟ η εφαρμογή του ΖΑΠΕΙΟ 1 και 2 θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση και θα δώσει και Ανάπτυξη».

Μήπως ήταν ΠΑΡΑΜΥΘΙ;

Μήπως ήταν αντιπολιτευτικό Σώου;

Πότε οι πολιτικοί θα πουν την αλήθεια στον λαό;

Για να μη λένε ακόμα και σήμερα την ΟΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, σκέπτονται το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.

Δεν αντελήφθησαν ακόμα ότι οι πολίτες τους έχουν γυρίσει την πλάτη, ότι δεν τους πιστεύουν;

Το μπλε, το πράσινο, το κόκκινο, γενικά όλα τα χρώματα, σύμβολα των κομμάτων έχουν ξεθωριάσει.

Η ψευθιά το κύριο συστατικό των πολιτικών προς τον Λαό, εγύρισε και έπεσε επάνω τους και έδρασε σαν χλωρίνη και τα ξεθώριασε.

Θα ψάχνουν οπαδούς και δε θα βρίσκουν κανένα! Έφθασε σε σημείο που όταν κάποιος πολίτης στο μέλλον θα το ρωτάς, είσαι του τάδε κόμματος; Ο πολίτης θα απαντά όπως ο Απόστολος Παύλος «δεν γνωρίζω τον Χριστό» δεν γνωρίζω αυτό το κόμμα.

Ο Απόστολος Παύλος φυσικά απάντησε από φόβο «οι πολίτες θα ντρέπονται για να ανήκουν σε κόμμα.

Κατάντησαν τον πολίτη να μη πιστεύει σε τίποτα, να τον απολιτικοποιήσουν, και αυτό είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Στον Επιτάφιο του Περικλή αναφέρεται ότι αυτός που δεν ασχολείται με τα κοινά, με την πολιτική είναι ΑΧΡΕΙΟΣ.

Πέτυχαν σχεδόν, σήμερα οι πολιτικοί να μας κάνουν ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ!

Οι πολιτικοί ασυνεπείς και ανεύθυνοι, μαζί με τους εργατοπατέρες συμπορευόμενοι ασκούσαν ολέθρια πολιτική.

Οι εργατοπατέρες εν ονόματι των «συμφερόντων» της εργατικής τάξης κατέβαζα διακόπτες – έκλειναν αεροδρόμια – λιμάνια – τελωνεία – ακίνητοποιούσα τρένα και λοιπά μέσα μεταφοράς κ.λ.π.

Το κράτος το κατήντησαν σαν ένα παραπληγικό που δεν υπάρχει θεραπεία!

Το κράτος θέλει πολίτες έντιμους και συνεπείς και πολύ σωστά, με τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος, να καταβάλουν τους φόρους που τους αναλογούν.

Για να φτιάξει όμως το Κράτος μια κοινωνία πολιτών συνειδητών θα πρέπει να δείξει το καλό παράδειγμα. Όταν το κράτος δεν πληρώνει φαρμακοποιούς, γιατρούς συμβασιούχους προμηθευτές, εργολάβους και πολλές άλλες κατηγορίες μάλιστα με χρόνιες οφειλές. Πως θέλει ο πολίτης να πληρώνει τους φόρους του και μάλιστα άμεσα και με προσαύξηση αν και μια ημέρα καθυστερήσει;

Πως θέλουν τον πολίτη να έχει εμπιστοσύνη στο κράτος και στους θεσμούς, όταν αδικείται και προσφεύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας και απάντηση παίρνει πολλές φορές μετά θάνατο!

Οι πολιτικοί ενέδιδαν στις απαιτήσεις των συνδικαλιστών και εδημιουργηθήκανε ανισότητες  με ένα υδροκεφαλικό κράτος.

Οι πολιτικοί λειτουργούσαν πελατειακά, οι δε εργατοπατέρες για ίδιο συμφέρον, στην πορεία άλλαξαν πόστο έγιναν βουλευτές και Υπουργοί!

Οι ίδιοι που έφεραν την χώρα στην χρεοκοπία συνεχίζουν να κυβερνούν και να παίρνουν αποφάσεις δοκιμασμένες σε αποτυχία.

Καταργούν οι ίδιοι εκατοντάδες οργανισμούς που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει, γιατί εκ των  υστέρων διαπίστωσαν ότι δεν προσφέρανε τίποτα, όμως επέφεραν μεγάλη ζημία στο κράτος.

Ποιος θα ξεχάσει για δεκαετίες, όλοι οι Υπουργοί Οικονομικών εξέδιδαν ομόλογα διαφόρων ειδών και ονομασιών και όλοι ανακοίνωναν επιτυχίες για υπερκάλυψη των ποσών που εζητούσαν.

Έβαζα δέλεαρ το υψηλό επιτόκιο στα ομόλογα και πολλοί Έλληνες τις οικονομίες τους τις επένδυαν σ’ αυτά.

Σήμερα  έχασαν τα περισσότερα που με οικονομίες και κόπο είχαν μαζέψει και εμπιστεύτηκαν στο Κράτος.

Ομόλογα διοχέτευσαν σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν και αρκετά μας κούρεψαν πληρώνουμε αυτά που έμειναν, όπως το πρόσφατο ομόλογο των 3,5 Δις….

Μέχρι και η Κύπρος μικρή χώρα επήρε ομόλογα δυσανάλογα του Α.Ε.Π. της .

Τα ομόλογα αυτά συνέβαλαν κατά πολύ στην αιτία, να μπει και η Κύπρος στον μηχανισμό στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πολιτικοί ποτέ δεν ανέφεραν που πήγαιναν τα χρήματα που αντλούσαν από τα ομόλογα.

Οπωσδήποτε δεν πήγαν για ανάπτυξη γιατί γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες ότι επιχειρήσεις κλείσανε, εργοστάσια  και βιοτεχνίες έφυγαν, η παραγωγή σ’ όλους τους κλάδους εμειώθηκε, οι εξαγωγές μειώθηκαν.

Τα περισσότερα λεφτά των ομολόγων πήγαιναν για πελατειακές «ανάγκες» των πολιτικών, προσλήψεις υπαλλήλων, δημιουργία φορέων και οργανισμών με τοποθέτηση προέδρων με αμοιβές όμοιες μεγαλύτερες και των βουλευτών.

Πολλά χρήματα πήγαιναν για ικανοποίηση και των συνδικαλιστών σε αμοιβές ορισμένων κλάδων – οργανισμών σε επιδόματα. Πώς φθάσανε τα επιδόματα να υπερβαίνουν τα 200 από το πουθενά;

Δημιουργηθήκανε ανισότητες στις αμοιβές υπαλλήλων, που υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα να λαμβάνουν διπλάσια αμοιβή από συνάδελφό τους που υπηρετεί σ’ άλλη υπηρεσία ή οργανισμό.

Σε ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων μερικών οργανισμών οι αμοιβές είχαν φθάσει στα ύψη υπερέβαιναν κατά πολύ το μέσο μισθό των αντίστοιχων συναδέλφων των Ευρωπαϊκών χωρών και δια στόματος της Καγκελαρίου Μέρκελ μας, γινότανε συστάσεις «γιατί παίρνουν ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων τα διπλάσια αυτών που παίρνουν οι αντίστοιχοι της χώρας τους»;

Μεγάλο μέρος των χρημάτων εφεύρισκαν τρόπους να δημιουργούν οργανισμούς για να διορίσουν υπαλλήλους, να τοποθετήσουν προέδρους με αμοιβές Υπουργών. Ενοικίαζαν κτίρια για στέγαση αυτών των οργανισμών.

Είχε δημοσιευθεί στις εφημερίδες των Χανίων προ δύο χρόνια ένα σχόλιο δικό μου με τίτλο ΟΠΑΔ & ΕΓΚΛΗΜΑ.

Ο οργανισμός περίθαλψης των ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) εδημιουργήθηκε για να βολέψει αρκετές χιλιάδες Υπαλλήλους. Ενοικιάσθηκαν δεκάδες κτίρια ένα σε κάθε νομό εκτός από Αθήνα και Θεσ/νίκη όπου ενοικιάσθησαν αρκετά. Τι έγινε λοιπόν, ενώ ο ασφαλισμένος επήγαινε στο Γραφείο Περίθαλψης της κάθε υγειονομικής υπηρεσίας που υπήρχε σε κάθε νομό και εξυπηρετούντο από το υπάρχον προσωπικό, μετά την δημιουργία του ΟΠΑΔ για τις ίδιες υπηρεσίες και με πολύ λιγότερο ειδικευμένους υπαλλήλους πήγαινε στον ΟΠΑΔ.

Το αποτέλεσμα γιατί γνωρίζω απόλυτα, γιατί και εγώ κατοικώ στην Ιερουσαλήμ, η περίθαλψη εκτινάχθηκε άνω του 500%. Ποιος θα λογοδοτήσει γι’ αυτό και για πολλά άλλα που έγιναν ειδικά την τελευταία 15ετία;

Πόσα χρήματα που αντλήθηκαν από δάνεια και ομόλογα δόθηκαν για ανάπτυξη;

Τι επενδύσεις έγιναν για να σταματήσει το κράτος την φυγή βιομηχανιών και βιοτεχνιών;

Πότε θα συνειδητοποιήσουν και θα παραδεχθούν ότι κατέστρεψαν την ΕΛΛΑΔΑ με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την οικονομία της;

Δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχθούν γιατί τότε πρέπει να κάνουν ΧΑΡΑΚΙΡΙ!

Θέλω με το παρόν δημοσίευμα ν’ αναφέρω ότι αυτά που είναι απόψεις πολλών φίλων, γνωστών και αγνώστων. Αυτά κυριαρχούν σ’ όλες τις πολιτικές συζητήσεις που ευτυχώς υπάρχουν. Το δημοσίευμα αυτό, αυτοί που κατέχουν πόστα και θέσεις υψηλές, αν το διαβάσουν θα πουν «ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ».

Έτσι συνήθως ξεφεύγουν από την πραγματικότητα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Δημήτρης Κωνσταντουδάκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Κυνήγησε με αλυσοπρίονο τον δικαστικό επιμελητή!

Απίστευτο είναι το περιστατικό που καταγράφηκε το πρωί του...

Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση 78 μεταναστών στη Γαύδο

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές μετά τη διάσωση 78 μεταναστών νότια...

Άμεσες εκταμιεύσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο ζήτησε ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης καλεί τους υπουργούς να προχωρήσουν στις...