15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά”: Οργανώσεις και σωματεία των Χανίων καλούν σε συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ημερομηνία:

Τα χρόνια περνούν όμως 129 χρόνια μετά από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, τίποτα δε θεωρείται δεδομένο ούτε στις χώρες της Δύσης. Με την ανεργία στην Ελλάδα να μένει σταθερά πάνω από το 25% και εκατομμύρια να εργάζονται υπό κακές συνθήκες και με κακούς μισθούς, η γιορτή της Πρωτομαγιάς και φέτος δεν είναι αργία, είναι απεργία.

Σε αυτό το πνεύμα και κόμματα, οργανώσεις και φορείς της πόλης, καλούν σε συμμετοχή στις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις, σε Πλατεία Αγοράς και Πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Στην Πλατεία Αγοράς είναι η συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ν. Χανίων στην οποία συμμετέχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ όπου βρίσκονται δυνάμεις γύρω από το ΚΚΕ

Πιο αναλυτικά για τη συγκέντρωση της Πλατείας Αγοράς στις 10 το πρωί καλέσματα έχουν απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων, η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων, το ΣΕΚ Χανίων και η ΚΕΕΡΦΑ ενώ για τη συγκέντρωση των Νέων Καταστημάτων στις 10 το πρωί καλέσματα έχουν απευθύνει η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων, οι Εργαζόμενοι σε Τρόφιμα – Ποτά, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων

Να σημειώσουμε ότι μετά της κινητοποίησης του ΠΑΜΕ θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του Γιώργου Βαβουλέ, ψησταριά και κρασί.

Πιο αναλυτικά, τα καλέσματα των φορέων έχουν ως εξής:

Για τη συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς

1_2

Ν.Ε. Χανίων ΣΥΡΙΖΑ

129 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, όσα με τους αγώνες του περασμένου αιώνα κατακτήθηκαν, βρίσκονται στις περισσότερες χώρες στο στόχαστρο μιας συνολικής επίθεσης.

Στην Ελλάδα, με πρόσχημα την κρίση χρέους, η επίθεση αυτή την περασμένη πενταετία πήρε ιδιαίτερα άγρια μορφή. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες και οι νέοι σπρωγμένοι σε αθρόα μετανάστευση, πλήρωσαν και πληρώνουν πολύ σκληρά τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πολιτικές λιτότητας, που μας βύθισαν στην οικονομική ύφεση, με την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση να παίρνει χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης Μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις, απολύθηκαν εργαζόμενοι, καταργήθηκαν ουσιαστικά οι συλλογικές συμβάσεις, η ελαστική εργασία αναδείχτηκε σε κυρίαρχο μοντέλο.

Σήμερα ο αγώνας συνεχίζεται. Η πολιτική αλλαγή, στις εκλογές της 25ης Γενάρη, αποτέλεσμα των εργατικών και λαϊκών αγώνων, άνοιξε το δρόμο της απαγκίστρωσης από τη μέγγενη του μνημονίου, γέννησε ξανά ελπίδα και αναπτέρωσε τις λαϊκές προσδοκίες.  Η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προωθεί σχέδια νόμου για επαναφορά των εργατικών δικαιωμάτων, του κατώτερου μισθού, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την επαναπρόσληψη των απολυθέντων στο δημόσιο και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Παράλληλα, όμως, βρισκόμαστε στην καρδιά μιας σκληρής μάχης, μάχης επιβίωσης και αξιοπρέπειας καθώς από πλευράς δανειστών, ξένων και ντόπιων οικονομικών συμφερόντων που αντιτίθενται σε οποιαδήποτε προσπάθεια επανακατοχύρωσης και προστασίας εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, και απαιτούν την πλήρη υποταγή της νέας κυβέρνησης.

Απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να γυρίσουν το χρόνο πίσω, απέναντι στις ντόπιες και ξένες οικονομικές ελίτ, που οδηγούν ανθρώπους στην εξαθλίωση και κοινωνίες στην καταστροφή προκειμένου να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους, οι εργαζόμενοι απαντούν με ενότητα και αγώνα.

"google ad"

Μέσα από την ανυποχώρητη σύγκρουση θα καταφέρουμε να κάνουμε παρελθόν τον νεοφιλελευθερισμό μαζί με τα αποτελέσματα των μνημονίων.

Για την αναδιανομή του πλούτου και της εξουσίας υπέρ του κόσμου της δουλειάς. Για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Για την παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι το κέρδος.

Την 1η του Μάη όλες και όλοι δίνουμε δυναμικό παρών στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις. Απαντάμε στους εκβιασμούς. Οι αγώνες μας, για κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για δημοκρατία, για μια ζωή με αξιοπρέπεια θα νικήσουν! Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει ένα λαό αποφασισμένο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, στους οποίους οφείλεται το σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων της – όλων αυτών που τόσα χρόνια αφαιρούνται και κατεδαφίζονται. Η Πρωτομαγιά του 2015 μπορεί και πρέπει να σαλπίσει το σύνθημα: Όχι άλλη απελπισία, ούτε άλλη αναμονή! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις τύχες τους στα χέρια τους

Τρεις μήνες μετά τις εκλογές οι εξελίξεις αποδεικνύουν  ότι: Οι λεγόμενοι «θεσμοί» της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δεν είναι παρά στυγνοί εκβιαστές και τοκογλύφοι, που από την μια δολοφονούν με τις μνημονιακές επιλογές και τον οικονομικό στραγγαλισμό, και από την άλλη πνίγουν μαζικά στα νερά της Μεσογείου, τους πρόσφυγες που πασχίζουν να επιβιώσουν από τις πολεμικές καταστροφές που αυτοί προκάλεσαν. Ο δρόμος των «διαπραγματεύσεων» μέσα στο πλαίσιο  της ευρωζώνης και της ΕΕ, που έχει επιλέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί σε διαρκείς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, σε αποδοχή του μνημονιακού πλαισίου.

Υπάρχει δυνατότητα για ένα άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία. Για να μη χαθεί η ελπίδα. Για να γίνει το ρήγμα που άνοιξε ο αγώνας του λαού δρόμος αντικαπιταλιστικής ανατροπής.Απαιτείται εδώ και τώρα άμεση στάση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους. Ούτε ένα ευρώ στο ΔΝΤ για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, παιδεία, υγεία. Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Άμεση  ικανοποίηση  των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος..Απειθαρχία, ρήξη-αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

Ζούμε την πιο βαθιά και βάρβαρη κρίση του καπιταλισμού που για να την ξεπεράσει οδηγεί τους λαούς στην φτώχια, τον ρατσισμό και τον πόλεμο. Μόνο η εργατική τάξη και οι λαοί μπορούν με ταξικό, διεθνιστικό αγώνα, να ανοίξουν τον δρόμο για την απελευθέρωση τους. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα έδειξαν ότι μπορεί η λαϊκή πάλη να επιβάλει ανατροπές. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα:

για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων

για την επανάσταση και την εργατική εξουσία

για τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό της εποχής μας

Ολοι/ες στο απεργιακό συλλαλητήριο 10πμ στην Αγορά

ΣΕΚ Χανίων

Η φετινή απεργία και διαδήλωση για την Πρωτομαγιά είναι σταθμός για όλους τους εργαζόμενους. Είναι η πρώτη Πανεργατική με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η καλύτερη ευκαιρία να ενώσουν τη δύναμη και τις φωνές τους τα κομμάτια της εργατικής τάξης που αντιστέκονται στους συμβιβασμούς με τους δανειστές, που παλεύουν ενάντια στα παλιά και τα νέα Μνημόνια αλλά και να αναδείξουν τα ιδιαίτερα κάθε φορά αιτήματα της πάλης τους. Και στα Χανιά θα είναι ευκαιρία για όλο το εργατικό κίνημα να συντονιστεί. Από τους γιατρούς που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας μέχρι τους εκπαιδευτικούς που πάλεψαν όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην αξιολόγηση και αυτές τις μέρες κάνουν Γενικές Συνελεύσεις για τα συνέδρια των Ομοσπονδιών που έρχονται.

Βγαίνουμε μπροστά, οργανώνουμε τον χώρο δουλειάς μας και την παρέμβαση μας και δεν αφήνουμε στα χέρια της κυβέρνησης τις ζωές και το μέλλον μας. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να «ανασχηματίσει» την ομάδα της κυβέρνησης που διαπραγματεύεται με τους «θεσμούς» είναι χωρίς αμφιβολία μια κίνηση που προωθεί το συμβιβασμό με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Έτσι την υποδέχθηκαν τα Χρηματιστήρια και τα διεθνή ΜΜΕ που απηχούν τις απόψεις των δανειστών και των «επενδυτών».  Το Χρηματιστήριο της Αθήνας πανηγύρισε, οι διεθνείς χρηματαγορές μείωσαν τα ελληνικά σπρεντ, οι Financial Times πρόβαλαν στην πρώτη σελίδα την ικανοποίηση των «αξιωματούχων της Ευρωζώνης». Όσο και να προσπαθεί η Αυγή να περιορίσει τη σημασία της συμβιβαστικής χειρονομίας, αυτή δεν κρύβεται. Άλλωστε, η ανακοίνωση ότι έρχεται «πολυνομοσχέδιο» επιβεβαιώνει το τι ετοιμάζεται. Οι δεξιοφυλλάδες και οι εκπρόσωποι των Σαμαροβενιζέλων δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους, απλά θεωρούν ότι ο Τσίπρας άργησε να κάνει το συμβιβασμό και ότι το πρόβλημα ήταν το «στιλ» του Βαρουφάκη που παρεμπόδιζε τη σύγκλιση με το Eurogroup. Είναι τραγικό ότι μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να δίνει τέτοια ικανοποίηση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο Τσίπρας  στη συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου έφτασε να αποδεχθεί ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν εξασφάλισε λεφτά μαζί με τη συμφωνία της 20 Φλεβάρη και να χρεώσει το λάθος στον Βαρουφάκη που είχε την «αφέλεια» να πιστέψει προφορικές διαβεβαιώσεις των υπουργών του Eurogroup.

Το πραγματικό λάθος, όμως, δεν βρίσκεται ούτε σε κάποιο πρόσωπο, ούτε σε κάποιους επιμέρους χειρισμούς. Βρίσκεται στην ίδια τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Η εγκατάλειψη του αιτήματος για διαγραφή του χρέους και ο προσανατολισμός ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει μέχρι το τελευταίο ευρώ με τη βοήθεια μιας «έντιμης συμφωνίας» με την ΕΕ και το ΔΝΤ, έδωσε στο πιάτο την ευκαιρία για τους εκβιασμούς των δανειστών. Και η νέα συμβιβαστική κίνηση τους δίνει κι άλλες ευκαιρίες. Κομμάτι του «ανασχηματισμού» του οικονομικού επιτελείου είναι η απόφαση ότι οι εκπρόσωποι των «θεσμών» αποκτούν ξανά τη δυνατότητα να έρχονται στην Αθήνα και να κάνουν έλεγχο στα υπουργεία. Αυτό δεν έχει «μόνο» τη συμβολική σημασία της επιστροφής της Τρόικας με την παλιά της μορφή. Σημαίνει μεγαλύτερες πιέσεις για περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις.

Η διάταξη του νέου «πολυνομοσχέδιου» που δίνει ανεξαρτησία στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σημαίνει ότι η Τρόικα θα έχει μεγαλύτερη εποπτεία και σε αυτόν τον τομέα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι εξευτελισμός για τους βουλευτές της Αριστεράς! Την περασμένη βδομάδα η κυβέρνηση έδωσε στοιχεία για την πορεία του Προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο, τα οποία δείχνουν ότι εξασφαλίστηκε πλεόνασμα, παρά τα μειωμένα έσοδα, χάρη στο δραστικό περιορισμό των δαπανών. Με άλλα λόγια, οι πρώτες εκατό μέρες της νέας κυβέρνησης αντί να είναι μέρες αποκατάστασης τουλάχιστον ενός μέρους από την καταστροφή που έφεραν τα Μνημόνια, αποδείχθηκαν μέρες «αριστερής λιτότητας». Ο Τσίπρας έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει στη Μέρκελ και να λέει ότι η κυβέρνησή του δείχνει στην πράξη ότι ξέρει να δημιουργεί πλεονάσματα για να πληρώνονται οι δόσεις και οι τόκοι προς το ΔΝΤ μέχρι τώρα και προς όλους τους δανειστές στη συνέχεια. Αυτή είναι η πραγματική βάση για τη συνέχεια των «διαπραγματεύσεων» που τώρα θα συντονίζει ο Τσακαλώτος. Ο Βαρουφάκης πήγε στη Λαγκάρντ και δεν εξασφάλισε κάποια διευκόλυνση από το ΔΝΤ – αυτό ήταν το «ευχαριστώ» για τη συνέπεια στις πληρωμές του Μάρτη και του Απρίλη. Το ίδιο «ευχαριστώ» θα πάρει και ο Τσακαλώτος που θεωρείται πιο «αρεστός» από την ΕΕ. Ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τις συντάξεις, ο Στρατούλης, θα είναι ο πρώτος που θα δεχθεί τις «περιποιήσεις» των κλιμακίων της Τρόικας.

Μια μόνο δύναμη υπάρχει που μπορεί να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο- η ίδια δύναμη που γκρέμισε τις συγκυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: το εργατικό κίνημα με τους αγώνες του ενάντια στις περικοπές, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενάντια στους συμβιβασμούς που μας πισωγυρίζουν. Ένα κίνημα ενισχυμένο με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που λέει: Σταματήστε να πληρώνετε τους εκβιαστές, διαγράψτε το χρέος, εμπρός να επιβάλουμε δημόσιο εργατικό έλεγχο στις τράπεζες και όλα τα κλειδιά της οικονομίας. Ελάτε να βαδίσουμε με την αντικαπιταλιστική αριστερά στα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς σαν πρώτη απάντηση στις επιλογές του Τσίπρα που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ ολοταχώς προς τα δεξιά.

ΚΕΕΡΦΑ Χανίων

H δίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε την Δευτέρα 20 Απρίλη με αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα,με τις φυλακές Κορυδαλλού να πολιορκούνται από χιλιάδες εργαζόμενους , μετανάστες, αντιφασίστες και αντιφασίστριες, δημότες του Κορυδαλλού που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα για στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και αντιφασιστικό συλλαλητήριο για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.Στις 7 Μάη όπου θα συνεχιστεί η δίκη θα μας βρουν πάλι μπροστά τους!

Τα συνδικάτα, η ΚΕΕΡΦΑ, ο Δήμος του Κορυδαλλού, οι κοινότητες μεταναστών, το κίνημα αναπήρων, οι φίλοι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, οι Αιγύπτιοι ψαράδες, το ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστές του έστειλαν το μήνυμα ότι αυτή δίκη θα γίνει βήμα για να λογοδοτήσουν οι φονιάδες των ταγμάτων εφόδου αλλά και να σταματήσει η ασυλία και η συγκάλυψη της δράσης τους από κρατικές αρχές, δικαστική εξουσία, την Αστυνομία και τα εφοπλιστικά γραφεία που τους έκαναν πλάτες.

Η Πρωτομαγιά είναι η ευκαιρία για να στείλουμε το μήνυμα ότι θα πάμε μέχρι τέλους τον αγώνα για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή της Χρυσής Αυγής.

Δεν θα επιτρέψουμε στους ναζιστές να δημαγωγούν παριστάνοντας το «νόμιμο Κόμμα» που τάχα είναι αντίθετο με τα μνημόνια και τη λιτότητα ενώ έχει κάνει πλάτες στους εφοπλιστές και τόση μεγαλοεργολάβους στη Ζώνη για να χτυπήσουν τα εργατικά συνδικάτα και τα μεροκάματα.

Την ίδια ώρα πρέπει να κλείσουμε το δρόμο στο ρατσισμό που τους άνοιξε την πόρτα για επιθέσεις, πογκρόμ και μαχαιρώματα με τις εκστρατείες του Σαμαρά για «ανακατάληψη των πόλεων από τους λαθρομετανάστες.»

Τα σύνορα της ΕΕ έχουν γίνει υγρός τάφων για πάνω 1000 μετανάστες μόνο τις τελευταίες μέρες. Τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν για τους πρόσφυγες των πολέμων, να δοθεί άσυλο και στέγη και όχι να θωρακιστούν με ενίσχυση της FRONTEX που θα στείλει ακόμη περισσότερες γυναίκες και παιδιά στο πάτο της θάλασσας. Τώρα πρέπει να κλείσουν τα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια. Να σταματήσουν οι σπατάλες των πολεμικών εξοπλισμών και να δοθούν για την υποδοχή των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Μ.Ανατολή, την Αφρική και την Ασία

Θέλουμε η κυβέρνηση να δώσει τώρα ΧΑΡΤΙΑ, νομιμοποίηση στους μετανάστες ώστε να σταματήσουμε να έχουμε νέες Μανωλάδες. Τα παιδιά των μεταναστών να πάρουν ιθαγένεια χωρίς εμπόδια.

Αποτελεί κορυφαίο ρατσιστικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ ότι οι εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας , όχι μόνο είδαν να αθωώνονται τα αφεντικά και οι μπράβοι της εταιρίας αλλά τώρα στάλθηκε από την Εφορία το χαράτσι των 360 ευρώ για κάθε εργάτη ως έξοδα της δίκης!!! Την ώρα που το κράτος δεν ασχολείται με το γεγονός ότι είναι ακόμη απλήρωτοι οι εργάτες γης ζητάει και τα ρέστα. Στέλνουν το μήνυμα ότι η εργοδοτική τρομοκρατία δίνει κέρδη στα αφεντικά και γιατί όχι λεφτά στην Εφορία από το αίμα των εργατών που δέχτηκαν πυροβολισμούς.

Για τη συγκέντρωση στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων

pame-apergia-16

ΠΑΜΕ Γραμματεία Χανίων

Η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, γυναίκες, νέους στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 1 Μάη στις 10 το πρωί στη πλ. Νέων Καταστημάτων και στο λαϊκό γλέντι που διοργανώνει αμέσως μετά το τέλος της κινητοποίησης στο πάρκο των Αγ. Αποστόλων. Με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του Γιώργου Βαβουλέ, ψησταριά και κρασί για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί

ΠΑΣΥ Χανίων

H Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν, μαζικά και μαχητικά, στην απεργιακή συγκεντρώση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά. Τιμάμε αγωνιστικά αυτούς που θυσίασαν και τη ζωή τους και μας δίδαξαν ότι με αγώνα και πάλη κερδίζουμε τα δικαιώματα μας.  Συντονίζουμε τα βήματα μας με την εργατική τάξη, όπως έγινε δεκάδες φορές στην ιστορία του εργατοαγροτικού κινήματος στη χώρα μας. Αντιπαλεύουμε από κοινού την αντιλαϊκή πολιτική που μας οδηγεί στην φτώχεια, την εξαθλίωση και τον αφανισμό.

Η «σκληρή» και «περήφανη» διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδείχθηκε διαφημιστική απάτη. Δεν διαπραγματεύεται την απαλλαγή του λαού απ τις συνέπειες της πολιτικής της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Με εκβιαστικά πλαστά διλλήματα γεφυρώνει παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα για να στηρίξει τους μονοπωλιακούς ομίλους. Δεν διαπραγματεύεται για μας αλλά για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση στο κεφάλαιο. Διατηρεί την άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ αγροτών κτηνοτρόφων και λαϊκών στρωμάτων, τις αντιλαϊκές ευρωενωσιακές αποφάσεις της Ε.Ε, της τρόικας που την βάφτισε “θεσμούς”, την νέα ΚΑΠ που αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής και ξεκληρίσματος των φτωχών αγροτών.

Συνεχίζει το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων. Τα χαράτσια στραγγαλίζουν τους μικροεπαγγελματίες. Ιδιωτικοποιεί την υγεία, την παιδεία και την πρόνοια, ενώ αυξάνεται η ανεργία. Διατηρεί τα μέτρα που φέρνουν φτώχεια και δυστυχία για το λαό, κέρδη για το κεφάλαιο την ίδια ώρα που προσφέρει νέες φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις στους βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες.

Η συντονισμένη επίθεση στην ζωή και στο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την οργάνωση και την κοινή πάλη εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, νεολαίας και γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Μόνο μια τέτοια Λαϊκή Συμμαχία μπορεί να βάλει φρένο και στην πορεία να ανατρέψει την βαρβαρότητα που ζούμε.

Τιμάμε αγωνιστικά την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, ενισχύοντας τους δεσμούς μαζί της. Δυναμώνουμε τους αγροτικούς συλλόγους, την οργάνωση αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε πιο συντονισμένα, πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά να συμβάλουμε στην κοινωνική συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων.

Να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη προς όφελος του  λαού μας, που θα αξιοποιεί, μέσω του κεντρικού σχεδιασμού και του παραγωγικού συνεταιρισμού της φτωχής  αγροτιάς, τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και θα παράγει πρώτες ύλες για την μεταποιητική βιομηχανία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και όχι ανεργία. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε πορεία ρήξης με την πολιτική των κυβερνήσεων που συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν την ΚΑΠ, με αποδέσμευση από την Ε.Ε, με τα βασικά μέσα παραγωγής και τη γη λαϊκή ιδιοκτησία.

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων

Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων στη προχθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που το συσπειρώνουν στη πλατεία Νέων Καταστημάτων στις 10 το πρωί.

Το ΔΣ καλεί όλες και όλους τους συνάδελφους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση δίνοντας έτσι ένα ισχυρό μήνυμα σε κυβέρνηση και ΕΕ

Σωματείο Εργαζόμενων Τροφίμων και Ποτών

Η εργατική πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία.

Είναι μέρα μνήμης για την τάξης μας, είναι μέρα τιμής στους χιλιάδες νεκρούς που έπεσαν για να έχουμε 8ωρο, υγεία, παιδεία, σύνταξη, δικαιώματα.

Η 1η Μάη είναι το παγκόσμιο σύμβολο της ταξικής πάλης, του αγώνα της εργατιάς για μια καλύτερη ζωή, για το τέλος των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι ξεκάθαρο ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που ζούμε δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες της εργατικής οικογένειας.

Είναι δρόμος που όφελος έχουν μόνο τα μονοπώλια.

Γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος, καθώς η ακόρεστη δίψα τους για κέρδη έχει σαν αποτέλεσμα να τσακίζονται τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα (μισθοί, συντάξεις, υγεία, κοινωνικές παροχές, ελευθερίες κλπ).

Αυτά τα μέτρα τα περνούν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και στο νομό μας, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι επιχειρήσεις ΑΒΕΑ- ΒΙΟΧΥΜ- ΧΙΩΤΑΚΗ- ΚΡΙ ΚΡΙ και ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ υπό την αιγίδα της Τράπεζας Χανίων. Μειώνουν μισθούς , αλλάζουν συμβάσεις, εξαναγκάζουν συναδέλφους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, κάνουν την ζωή λάστιχο πηγαίνοντας τους από το ένα εργοστάσιο στο άλλο, προσπαθούν να τσακίσουν κάθε εργατική αντίσταση και οργάνωση. Αυτή η προσπάθεια τους έχει να κάνει με το πώς θα αυξήσουν το μέσο ποσοστό κέρδους . Αυτό το τοπικό παράδειγμα δεν διαφέρει από τα παραδείγματα που μας έρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα. Το δικαίωμα τους το δίνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή.

Γι’ αυτό ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα όλοι τους, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι την Ε.Ε για την δυστυχία των λαών.

Ένα είναι σίγουρο ότι δεν τους καίγεται καρφί για την ζωή των εργαζόμενων.

Άλλωστε πότε ο χορτάτος ένιωσε την πείνα; Πως θα νοιαστεί τότε για τον πεινασμένο;

Από πότε οι δυνάστες που επιβάλουν στα εργοστάσια-κάτεργα την σιωπή, κόπτονται για τις ελευθερίες των εργατών;

Μάταια προσπαθούν να κρύψουν την αδικία και τον υπαίτιο, που είναι τα μονοπώλια.

Σε όλο αυτό πρωτοστατεί και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τάχα κάνει αγώνα στα EUROGROUP, στο ΔΝΤ για να σώσει το λαό, το σίγουρο είναι ότι ο αγώνας που κάνει είναι για να αυγατίσουν τα κέρδη των ντόπιων και ξένων καπιταλιστών και ταυτόχρονα ξηλώνει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των κοινωνικών φορέων και οργανισμών για να πληρώσει τους δανειστές, ενώ τα νοσοκομεία καταρρέουν, οι συντάξεις κινδυνεύουν να μην καταβληθούν, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία μεγαλώνει, η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση αγγίζει όλο και περισσότερους.

Παραπέμπουν την αποκατάσταση του βασικού μισθού και τις ΣΣΕ στο κοινωνικό διάλογο στο αόριστο μέλλον.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Στον κλάδο έχουμε αποκτήσει συνολική πείρα ξέρουμε ότι στους χώρους δουλειάς ισχύει ο νόμος των μονοπωλίων.

Υπάρχουν σωρεία προβλημάτων όπως απληρωσιά, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων, αισχρές εργασιακές σχέσεις μέσω των σύγχρονων δουλεμπορικών, παρεμπόδιση συνδικαλιστών και ατομικών ελευθεριών , μειώσεις μισθών που υπεύθυνοι είναι οι βιομήχανοι

Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά το τι κατάσταση επικρατεί στον κλάδο που έχει άμεση σχέση με την κατάργηση των ΣΣΕ και με τους 400 εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις από το 2010 και που συνεχίζουν να ισχύουν και με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας, οργανωνόμαστε στα συνδικάτα μας και παλεύουμε για να εξασφαλίζουμε στις οικογένειες μας ευημερία, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, μισθούς και συντάξεις που να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, να έχουμε πρόσβαση στην δωρεάν-δημόσια υγεία, δωρεάν μόρφωση για εμάς και τα παιδιά μας, οχτάωρο-πενθήμερο στην πράξη, νέες ΣΣΕ που θα ανακτούν τα δικαιώματα που μας πήραν όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την τάξη μας, που έρχεται σε ολική ρήξη και σύγκρουση με αυτό που ζούμε.

Δύσκολος δρόμος αλλά με προοπτική για να φτιάξουμε τον κόσμο που ονειρεύεται η εργατιά και που το αίμα της πότισε την μεγάλη υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης όλων των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης που δεν πήγε, μα ούτε πρόκειται να πάει χαμένο.

Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

«Γύρω σας, δίπλα σας, πάνω σας, απ΄ όλες τις μεριές θεριεύει μια φωτιά. Μπορείτε να την αγνοείτε αλλά δεν μπορείτε να την αποφύγετε. Θα ‘ρθει μια εποχή που η σιωπή μας στον τάφο θα είναι πιο ισχυρή από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα».

Απολογία του Όγκαστ Σπάις, στη δίκη των εργατών ηγετών της Πρωτομαγιάς του Σικάγο του 1886.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε ,

Αυτές τις μέρες ακούς πολλούς, παλιούς και νέους ‘σωτήρες’, ‘ικανούς και αποτυχημένους διαπραγματευτές’, να εμφανίζονται ως υπερασπιστές των συμφερόντων σου και της «εθνικής σου υπερηφάνειας». Έχεις την πείρα να βγάλεις συμπεράσματα. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ.

Απέναντι σε όλους αυτούς η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑείναι η δική σου μέρα! Είναι μέρα γεμάτη αγώνες και θυσίες της τάξης μας! Από την 1η Μάη του 1886 που οι εργάτες του Σικάγο άρχιζαν την αιματοβαμμένη απεργία τους, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάκτηση του οκτάωρου, μέχρι τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη και την Πρωτομαγιά του 1944 στον τοίχο της Καισαριανής, όταν 200 κομμουνιστές εκτελέστηκαν από τους Ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Πολιτικοί τους απόγονοι και υμνητές είναι σήμερα οι δολοφόνοι φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Από τότε και κάθε χρόνο, αυτή τη μέρα οι εργαζόμενοι συζητούμε για τις αξίες και τα ιδανικά μας, για την ανάγκη να γίνουμε εμείς κύριοι του πλούτου που παράγουμε για να ζήσει ο λαός καλύτερα! Η ιστορία της εργατικής πρωτομαγιάς οδηγεί σ’ ένα συμπέρασμα: κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε ποτέ σε κανέναν!

Και η φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, παρά την κυβερνητική εναλλαγή, βρίσκει τους εργαζόμενους της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τσακισμένα δικαιώματα. Τα προβλήματα, παρά τις «θριαμβολογίες» της ΟΙΕΛΕ για τις «ευεργετικές παρεμβάσεις» του Υπουργείου Παιδείας είναι εδώ. Η απληρωσιά σε μεγάλα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια, οι απολύσεις συναδέλφων, οι ατομικές συμβάσεις πείνας, η τρομοκρατία και η μαύρη εργασία είναι εδώ. Όλο το βασικό αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων Κυβερνήσεων που τσάκισε κατακτήσεις και όποια δικαιώματα είχαν απομείνει, παραμένει άθικτο. Την ίδια στιγμή η ανεργία θερίζει στον κλάδο, ενώ χιλιάδες συνάδελφοι δεν θα πάρουν ούτε αυτό το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας μετά τον Ιούνιο.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση! Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας! Οι εργαζόμενοι να μην υποδεχτούμε με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων. Κάθε εργαζόμενος καλείται να μπει στον αγώνα. Να στηρίξει την προσπάθεια που κάνει το ΠΑΜΕ φέτος όπως εδώ και 16 χρόνια από τη γέννησή του, ώστε η προετοιμασία της πρωτομαγιάτικής απεργίας να βγάλει δυναμικά μπροστά την εργατική τάξη με τις σύγχρονες διεκδικήσεις της, τη φωνή της,παραμερίζοντας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. Οι διαπραγματεύσεις, οι συμβιβασμοί και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομήχανων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων. Για αυτά τα συμφέροντα αξιοποιούν ως διαπραγματευτικό χαρτί μέχρι και τις εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές που πνίγονται στη Μεσόγειο, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – για τα ίδια αυτά συμφέροντα – στις πατρίδες τους. Η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα ακόμα βαθύτερα στους ανταγωνισμούς για τους ενεργειακούς δρόμους στην περιοχή και στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για να διαπραγματευθεί με καλύτερους όρους τη χρηματοδότηση των ελληνικών μονοπωλίων ενώ η κρίση επιμένει.

Τσακώνονται όπως οι λύκοι για τη λεία. Απέναντι όμως στους εργάτες όλων των χωρών έχουν πλήρη συμφωνία: ένταση στην εκμετάλλευση, μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα. Η καταστροφή, η καταλήστευση και η άγρια εκμετάλλευση των εργατών είναι οι πυλώνες της καπιταλιστικής ανάπτυξης!

Είναι ώρα για επαγρύπνηση και δράση.

Δεν δίνουμε άλλο χρόνο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένοντας θεατές των εξελίξεων εις βάρος μας. Προκρίνουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν συμβιβάζονται με τα ψίχουλα που μας τάζουν.

Καταδικάζουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τη συμμετοχή σε αυτές. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους λαούς που ξεκληρίζονται, στους πρόσφυγες που καταφθάνουν κυνηγημένοι στη χώρα μας.

Τώρα οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε φροντιστήριο, παιδικό σταθμό, ιδιωτικό σχολείο, που τόσο λείπει από τον κλάδο μας. Κανένας συνάδελφος μόνος απέναντι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, τους βάρβαρους αντεργατικούς νόμους που εφαρμόζονται στους χώρους δουλειάς, που έχουν καταστήσει τον κλάδο μας πρωταθλητή στις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία, την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση αργιών, δώρων και επιδομάτων, τις ατομικές συμβάσεις.

Συσπείρωση γύρω από τo σωματείο μας.

Ισχυροποίησή του σωματείου μας, μαζική στήριξη των πρωτοβουλιών του. Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την προστασία των αμέτρητων ανέργων συναδέλφων μας. Παλεύουμεγια την ανασύνταξη του εργατικού κινήματοςγια να διεκδικήσουμε τη ζωή και τα δικαιώματα που μας αξίζουν σε ρήξη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το δυνάμωμα της λαϊκής αλληλεγγύης για να μην μένει κανένας εκτός αγώνα, την ανάπτυξη της λαϊκής συμμαχίαςγια την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου μέχρι την απαλλαγή μας από τους σφετεριστές του πλούτου που παράγουμε.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων

Το σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, στους απλήρωτους εμποροϋπαλλήλους, στους άνεργους, στις νέες και τους νέους, στις εργαζόμενες μητέρες να τιμήσουμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα .

Αγγλία 1829: Διατυπώθηκε για πρώτη φορά το αίτημα για το 8ωρο.

Αμερική 1η Μάη 1886: Μέρα εκτεταμένου απεργιακού αγώνα των εργατών, με σκοπό την καθιέρωση του 8ωρου. Το αποτέλεσμα ήταν 185.000 εργάτες να κερδίσουν το 8ωρο και τουλάχιστον 200.000 εργάτες να μειώσουν το χρόνο εργασίας τους από 12 στις 10 και 9 ώρες.

1η ΜΑΗ 2015. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ανεργία, φτώχεια, μνημόνια.

Με τη συμμετοχή μας στην απεργία της 1ης Μάη στέλνουμε μήνυμα για την αγωνιστική ετοιμότητα μας, την απόφαση μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, δεν αποδεχόμαστε νέα μνημόνια και νέα δεινά στη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της Ε.Ε. και των καπιταλιστικών κερδών. Διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων που θα το ενισχύσει με νέα αντεργατικά μέτρα που θα προκύψουν από τα νέα μνημόνια.

Η επίθεση του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου στους εργαζόμενους του κλάδου συνεχίζεται αμείωτη.

Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η απληρωσιά, η ανασφάλιστη εργασία, οι μειώσεις των μισθών, η ανεργία, η κατάργηση της Κυριακής αργίας όλα τα αντεργατικά μέτρα είναι εδώ παραμένουν σε ισχύ και αυξάνονται. Σήμερα όσο ποτέ, χρειάζεται να ενισχυθεί η συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο και στη γραμμή του αγώνα. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ανατραπεί η γραμμή της ταξικής υποταγής, που νεκρώνει το σώμα της εργατικής τάξης. Να ηττηθεί η γραμμή που απελπίζει και αποτρέπει χιλιάδες εργαζόμενους και νέους να μπουν στους αγώνες και την ταξική πάλη. Να στείλουμε στον αγύριστο τον παλιό και νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στις 10 το πρωί στην πλ. Νέων Καταστημάτων να διαδηλώσουμε για :

· Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
· Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
· Ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
· Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ