14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ζακ Κωστόπουλος: Ομόφωνα ποινή κάθειρξης 10 ετών σε κοσμηματοπώλη και μεσίτη

Ημερομηνία:

Ομόφωνα δεκτή έγινε η πρόταση του εισαγγελέας για φυλάκιση 10 ετών στον 77χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαδστωνος Σπ. Δημόπουλο και στον 59χρονο μεσίτη Αθ. Χορταριά που κρίθηκαν ένοχοι για κακούργημα σήμερα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο μεσίτης θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς δεν του χορήγησε αναστολή το δικαστήριο στην εκτέλεση της 10ετούς κάθειρξης που του επέβαλλε, ενώ για τον κοσμηματοπώλη έγινε δεκτή η εισαγγελική πρόταση για κατ’οίκον έκτιση της ποινής λόγω ηλικίας.

Μετά τη λύση της συνεδρίασης επικράτησε ένταση στο ακροατήριο, με το σύνθημα «Οργή και θλίψη η Τζάκι θα μας λείψει». Ο συνήγορος του μεσίτη Ορφέας Φίλος έδειξε κάποιον από το κοινό και ζήτησε να κρατηθεί για εξύβριση.

Νωρίτερα, η έδρα συντασσόμενη με την εισαγγελική πρόταση αθώωσε  τους τέσσερις αστυνομικούς που συνέβαλαν με τα χτυπήματα τους στον θάνατό του.

Κοσμηματοπώλης και μεσίτης κρίθηκαν ένοχοι με ψήφους 5 έναντι 2, ενώ οι ένορκοι που μειοψήφησαν ήθελαν οι κατηγορούμενοι να καταδικαστούν για βαριά σκοπουμενη βλάβη.

Οι τέσσερις αστυνομικοί κρίθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης , με ψήφους 4 έναντι 2, καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι θεώρησαν ότι θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ένταση στην αίθουσα

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης στην αίθουσα προκλήθηκε ένταση, με τον κόσμο να φωνάζει “ντροπή και αίσχος”.

Ο συνδικαλιστής των αστυνομικών Στράτος Μαυροειδάκος, μάλιστα, επιτέθηκε φραστικά στην Μάγδα Φύσσα, η οποία βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα και φώναξε “ντροπή”.

"google ad"

Η προκλητική στάση των αστυνομικών προκάλεσε κλιμάκωση της έντασης, καθώς αστυνομικές δυνάμεις έσπρωξαν στο διάδρομο τη Μάγδα Φύσσα αλλά και τη δικηγόρο της οικογένειας Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρουσου.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...