16.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Ζακ Κωστόπουλος: Στο εδώλιο έξι κατηγορούμενοι για τον θάνατό του

Ημερομηνία:

Με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι δύο καταστηματάρχες της οδού Γλάδστωνος, για την βίαιη επίθεση στον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς και οι τέσσερις αστυνομικοί που επιλήφθηκαν του επεισοδίου.#

Το Συμβούλιο αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα, που είχε ζητήσει να παραπεμφθούν οι έξι σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Αντίστοιχα, απέρριψε τις αιτιάσεις της οικογένειας του ακτιβιστή που ζητούσε την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, επικαλούμενη την ιατροδικαστική έκθεση που συνέδεσε τον θάνατο με τον άγριο ξυλοδαρμό του 33χρονου από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη.#

Μετά την έκδοση του βουλεύματος, ο χρόνος για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, τον μεσίτη και τους τέσσερις αστυνομικούς, μετρά αντίστροφα για την δίκη που αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ραντεβού” στο Μαξίμου με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τους Κρητικούς αγροτοκτηνοτρόφους

Το πολυπόθητο ραντεβού που περίμεναν εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτρόφων στο...