13.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Ζελένσκι: Θα απευθύνει ομιλία σήμερα στα μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Στα μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ θα μιλήσει σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία έχει οργανώσει η ουκρανική πρεσβεία στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθύνει ομιλία σήμερα στα μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην αμερικανική άνω Βουλή (ο ουκρανός πρόεδρος στη φωτογραφία, επάνω, από Ukrainian Presidential Press Service/via Reuters).

Ζητούν σκληρή αντίδραση

Η ομιλία, την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση, θα γίνει στις 09:30 (ώρα Ουάσιγκτον, στις 16:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με συνεργάτες γερουσιαστών. Την επικοινωνία οργάνωσε η ουκρανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Εν μέσω κλιμάκωσης της σύρραξης στην Ουκρανία, αρκετοί αμερικανοί κοινοβουλευτικοί καλούν την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να σκληρύνει την αντίδρασή της εναντίον της Ρωσίας, ειδικά αναστέλλοντας τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, βήμα που ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί να κάνει προς το παρόν.

Δολοφονία Πούτιν…

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ έφθασε μάλιστα στο σημείο να καλέσει «κάποιον στη Ρωσία» να δολοφονήσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να προσφέρει έτσι κατ’ αυτόν «καλή υπηρεσία» στη χώρα του και στον υπόλοιπο κόσμο.

Από την πλευρά του ο κ. Ζελένσκι αξιώνει το NATO να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη χώρα του, κόκκινη γραμμή που η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είναι διατεθειμένη να περάσει, αλλά υποστηρίζουν λιγοστοί αμερικανοί κοινοβουλευτικοί.

ΑΠΕ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...