27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ζελένσκι: Καλεί τη Δύση να κλείσει εντελώς τα σύνορα της σε όλους τους Ρώσους

Ημερομηνία:

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τη Δύση να κλείσει εντελώς τα σύνορά της σε όλους τους Ρώσους σε συνέντευξή του στην Washington Post, προσθέτοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να αποθαρρυνθεί η Ρωσία από την κατάληψη ξένων εδαφών.

«Οι πιο σημαντικές κυρώσεις είναι να κλείσουν τα σύνορα. Ας τους αφήσουμε να ζήσουν στον δικό τους κόσμο μέχρι να αλλάξουν τη φιλοσοφία τους», είπε.

Οι τρέχουσες κυρώσεις, πιστεύει ο Ζελένσκι, είναι «αδύναμες» σε σύγκριση με το κλείσιμο των συνόρων στους Ρώσους πολίτες για τουλάχιστον ένα έτος και ένα πλήρες εμπάργκο στην αγορά ρωσικής ενέργειας.

Ο Ζελένσκι πιστεύει ότι οι Ρώσοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις του προέδρου τους, Βλαντιμίρ Πούτιν, επειδή τον εξέλεξαν και δεν πολεμούν το καθεστώς του.

«Ο πληθυσμός εξέλεξε αυτή την κυβέρνηση και δεν την πολεμά, δεν διαφωνεί μαζί της, δεν της φωνάζει. Πηγαίνετε και ζήστε εκεί. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επηρεάσουμε τον Πούτιν», είπε.

«Η πρόταση του Ζελένσκι να απαγορεύσει η Δύση την είσοδο όλων των Ρώσων είναι απίθανο να αναστατώσει πολύ το Κρεμλίνο. Αντιθέτως, αν η ιδέα αυτή υλοποιηθεί, το Κρεμλίνο θα επωφεληθεί από δύο τουλάχιστον λόγους:

1. Θα εδραιώσει περαιτέρω τη ρωσική κοινωνία γύρω από την κυβέρνηση – λέγοντας ότι «τώρα είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα, δεν υπάρχει πουθενά να πάμε, ανεξάρτητα από το πώς ο καθένας αντιμετώπισε τον Πούτιν και τον πόλεμο στην Ουκρανία στο παρελθόν».

2. Η εκροή συναλλάγματος στο εξωτερικό θα μειωθεί – αν απαγορευτεί στους ανθρώπους να πηγαίνουν στο εξωτερικό, θα ξοδεύουν χρήματα εντός της Ρωσίας.

Ωστόσο, η Δύση σίγουρα το καταλαβαίνει αυτό και επομένως είναι απίθανο να κάνει ένα τέτοιο δώρο στον Πούτιν», σχολίασε την κατάσταση το κανάλι Country Politics του Telegram.

Προηγουμένως, οι εσθονικές αρχές πρότειναν επίσης να εμποδιστεί η είσοδος των Ρώσων στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν υποσχέθηκε βάσανα στους Ρώσους, απαντώντας σε δημοσιογράφο του CNN που είπε ότι οι Ρώσοι κάτοικοι πιστεύουν ότι η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο και οι κυρώσεις δεν είναι τόσο επώδυνες όσο αναμενόταν. «Οι Ρώσοι θα τα νιώσουν όλα αυτά. Δεν θέλω να υποφέρει ο ρωσικός λαός, αλλά αυτό θα συμβεί», απάντησε ο Μπλίνκεν.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρατσισμός στην Ελλάδα: Βιασμός, κλοπές και παρακράτος στα σύνορα

Έντονη και συνεχής φαίνεται να είναι η ρατσιστική βία στην Ελλάδα, σύμφωνα με Ετήσια Έκθεση...

Φόροι, φόροι, φόροι παντού! Και κουράγιο παλληκάρια… Σύνταξη στα 72

Μας τους ανακοινώνουν τόσο απλά στα δελτία ειδήσεων. Τόσο...