13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Ζελένσκι: Πολεμάμε και για τα συμφέροντα της Γερμανίας

Ημερομηνία:

«Τελικά, πολεμάμε και για τα συμφέροντα της Γερμανίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι, αναφερόμενος στον αγώνα της χώρας του εναντίον της ρωσικής επιθετικότητας και επαίνεσε τόσο την κυβέρνηση όσο και τον γερμανικό λαό για τη στάση τους.

«Πάντα βαθμολογούσα τη Γερμανία πολύ θετικά, επειδή ένοιωθα την υποστήριξη της κοινωνίας από την αρχή. Από την αρχή αυτής της παράνομης κατοχής. Ουσιαστικά, η κοινωνία μας έχει υποστηρίξει ομόφωνα», δήλωσε ο κ. Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF και, μιλώντας για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, δήλωσε πεπεισμένος ότι «έχει καλή και τώρα ακόμη καλύτερη γνώση του θέματος από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του». Ο Όλαφ Σολτς «ήταν ειδικός στα οικονομικά, στα τραπεζικά θέματα, στην πολιτική. Ένας πόλεμος όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Στο τέλος ο καγκελάριος διαπίστωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος άλλα λέει και άλλα κάνει, ότι δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί και ότι η Ουκρανία έχει απόλυτο δίκιο. Χτυπούσαμε για καιρό τις γερμανικές πόρτες και τα παράθυρα μέχρι να ακουστούμε», πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι η σχέση του με τον κ. Σολτς έχει αλλάξει αμοιβαία και ότι θα ήθελε να συνεχιστεί αυτή η θετική τάση.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καρυστιανού: «Το κίνημα μπορεί να γίνει κόμμα»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ιδρύσει κόμμα η Μαρία Καρυστιανού,...

Τιμές τροφίμων στην Ευρώπη: Ποιες χώρες είναι οι πιο ακριβές και πού κατατάσσεται η Ελλάδα

Η Ευρώπη είναι μια ποικιλόμορφη ήπειρος με σημαντικές διακυμάνσεις στις τιμές...