15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ζελένσκι στην γαλλική Εθνοσυνέλευση: «Ο Πούτιν κάνει εγκλήματα πολέμου» – Ζήτησε στήριξη στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Στους βουλευτές και τους γερουσιαστές της Γαλλίας, απευθύνθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατηγόρησε ευθέως τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου.

«Ξέρετε ποιος είναι ο ένοχος» είπε, καλώντας ταυτόχρονα τη Γαλλία να θυμηθεί τις βαρβαρότητες του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Γνωρίζετε, είπε επίσης, τι σημαίνει το σύνθημα «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη», ζητώντας από τη Γαλλία να ενισχύσει με κάθε τρόπο τη χώρα του, ενώ ζήτησε να ενταχθεί η Ουκρανία μακροπρόθεσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περιμένουμε από τη Γαλλία, από την ηγεσία σας, να μας βοηθήσετε να αποκαταστήσουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας“, τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος που απευθυνόταν μέσω τηλεδιάσκεψης στους Γάλλους βουλευτές και γερουσιαστές οι οποίοι συνεδρίασαν εκτάκτως για την περίσταση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε τις γαλλικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία να σταματήσουν να υποστηρίζουν τη ρωσική “πολεμική μηχανή” και να φύγουν από τη χώρα, επικαλούμενος την αυτοκινητοβιομηχανία Renault, τον όμιλο λιανικής Auchan και την εταιρία Leroy Merlin που ειδικεύεται στη βελτίωση της κατοικίας.

“Οι γαλλικές εταιρίες πρέπει να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά. Οι Renault, Auchan, Leroy Merlin και άλλες πρέπει να σταματήσουν να είναι οι χορηγοί της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας“, δήλωσε στην ομιλία του ενώπιον του γαλλικού κοινοβουλίου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της γαλλικής Γερουσίας ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που ο πρόεδρος εμπόλεμης χώρας μιλάει στην Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία της Γαλλιας. Οι Γάλλοι βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή ως φόρο τιμής στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία έπειτα από αίτημα του Ουκρανού προέδρου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ