16.8 C
Chania
Monday, November 4, 2024

Ζευγάρι Βρετανών μετανάστευσε στην Κρήτη και βρήκε τον παράδεισό του: “Η ζωή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ταραχώδης. Η ιδιοκτησία ήταν πολύ ακριβή στη νότια Αγγλία. Εργαζόμασταν όλη την ώρα”

Ημερομηνία:

Όπως δήλωσε η Στέφανι στο greekreporter.com ότι «και οι δύο ερωτεύτηκαν την Ελλάδα. Όταν ήμασταν νεότεροι, είχαμε πολλές οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα. Πήγαμε στην Κέρκυρα, στη Σκιάθο και σε άλλα ελληνικά νησιά. Ήμουν πολύ νοσταλγική. Για μένα, η Ελλάδα αντιπροσώπευε την ευτυχία. ”

Ο Matt εξηγεί ότι το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στην Κρήτη αφού εξέτασε άλλα νησιά για τη θέση του νέου σπιτιού τους. “Θεωρήσαμε ότι η Κρήτη ήταν το καλύτερο νησί για μας, επειδή είναι το μεγαλύτερο νησί και μπορεί να μας προσφέρει όλα όσα θα θέλαμε. Υπάρχουν πόλεις και τουρισμός που μας παρέχουν θέσεις εργασίας.”

Το ζευγάρι λέει ότι βρήκε την ελευθερία στην Κρήτη. “Η ζωή μας είναι τώρα τόσο διαφορετική. Έχουμε πλήρη ελευθερία και πολύ περισσότερο χρόνο για τους εαυτούς μας. Η ζωή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ταραχώδης. Η ιδιοκτησία ήταν πολύ ακριβή στη νότια Αγγλία. Εργαζόμασταν όλη την ώρα. Ποτέ δεν είχαμε χρόνο για τον εαυτό μας “.

Η Stephanie εργάζεται στην τοπική τουριστική βιομηχανία κατά τη διάρκεια των θερινών  μηνών, ενώ ο Matt επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο και εργάζεται εκεί για μερικούς μήνες για να κερδίσει κάποιο έξτρα εισόδημα. “Αυτή τη στιγμή έχουμε λίγα έσοδα από την Ελλάδα και λίγα από την Αγγλία” εξηγεί ο Matt.

Αλλά το ζευγάρι έχει μεγαλύτερα σχέδια για το άμεσο μέλλον. Ήδη αγόρασαν μια δεύτερη ιδιοκτησία, την οποία ονόμασαν “Walnut Cottage”, με το βλέμμα στην τουριστική σεζόν του 2020. Αυτή την περίοδο και οι δυο του είναι απασχολημένοι με εργασίες ανακαίνισης που κάνουν στο κτίριο, ώστε να μπορούν να το νοικιάσουν στους τουρίστες το καλοκαίρι.“Είναι πραγματική απόλαυση να ζούμε στην ύπαιθρο”, λέει η Stephanie. “Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορούσαμε να ζήσουμε στην ύπαιθρο. Δεν μπορούσαμε να έχουμε οποιαδήποτε γη. Έπρεπε να ζούμε σε μια πόλη, σε ένα σπίτι, χωρίς κήπο. ”

Στον μικρό τους σπίτι στην Κρήτη, που περιβάλλεται από ελαιώνες, τώρα έχουν έναν όμορφο, φυσικό κήπο.

“Φυτέψαμε εννέα ελιές, οπωροφόρα δέντρα όπως μπανανιές, μηλιές, αχλαδιές και καλλιεργούμε τα δικά μας λαχανικά στον κήπο μας”, λέει ο Matt. “Ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο στην ύπαιθρο, που για μας είναι μεγάλη διαφορά. Στην Αγγλία δεν μπορούσαμε να βγούμε παρά μόνο να δουλέψουμε”

Και οι δύο τους έχουν απόλυτη οικολογική συνείδηση, αφού προσπαθούν να μειώσουν τα απόβλητα, να αποφύγουν τα πλαστικά και να προστατεύσουν το τοπικό περιβάλλον με οποιονδήποτε τρόπο που μπορούν.“Παρά τις αδιάκοπες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους για τον εαυτό μας, το περιβάλλον, τις πηγές νερού, τα ζώα και τη θαλάσσια ζωή μας, παράγουμε περισσότερο πλαστικό παρά ποτέ”, λέει ο Matt, προσθέτοντας ότι το ζευγάρι μαζί με φίλους καθαρίζουν τα σκουπίδια στην περιοχή γύρω από το χωριό και την κοντινή παραλία και στη συνέχεια σιγουρεύονται ότι τα απόβλητα πηγαίνουν στους σωστούς κάδους.

Η Stephanie παραδέχεται ότι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει το ζευγάρι στο νέο του περιβάλλον είναι η γλώσσα. “Προσπαθούμε να μάθουμε ελληνικά. Έχω ελληνικές τάξεις και δοκιμάζω το καλύτερό μου γιατί θέλω να γίνω άπταιστα. Υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας, ειδικά στο χωριό, επειδή οι ντόπιοι δεν μιλούν αγγλικά.

“Μερικές φορές είναι απογοητευτικό γιατί δεν μπορώ να τους καταλάβω. Αλλά τους χαμογελώ πολύ και μου χαμογελούν κι αυτοί », λέει.

“Οι ντόπιοι είναι υπέροχοι, πραγματικά φιλικοί. Με βοηθούν με τους Έλληνες και είναι πολύ φιλόξενοι. Πάντα χαμογελούν και σταματούν να πούμε ένα γεια.”, προσθέτει.

Το ζευγάρι διατηρεί ένα blog που ονομάζεται sidestepping-normal.com, στο οποίο καταγράφουν τη ζωή τους στην Κρήτη.Προτρέπουν τους αναγνώστες να συμμετάσχουν στο ταξίδι τους “να ανακαλύψουν τις απλές απολαύσεις στη ζωή, να γίνουν φιλικότεροι προς το περιβάλλον, να δημιουργήσουν τα πράγματα αντί να τα αγοράσουν, να αποκτήσουν λιγότερα και να αποκτήσουν ελευθερία, να γίνουν πιο αυτάρκεις και να αμφισβητήσουν τις θεμελιώδεις έννοιες που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι με την προϋπόθεση όμως να πιστεύουν σ’ αυτό. ”

Ο Trotts εμφανίστηκε επίσης σε μια βρετανική τηλεοπτική σειρά με τίτλο ” Η νέα μου ελληνική ζωή “, που σήμερα εκπέμπει στο κανάλι 5, το οποίο τεκμηριώνει τη ζωή πολλών ζευγαριών από την Βρετανία, που έχουν κάνει την ηλιόλουστη Ελλάδα το νέο τους σπίτι.

Ωστόσο το ζευγάρι διατηρεί επαφές με τους φίλους και την οικογένεια που βρίσκονται στην Αγγλία, Ο Stephanie εξηγεί: “Χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για όλα, γιατί δεν καταλαβαίνουμε ακόμα την τηλεόραση. Αλλά προσπαθούμε να μην ανακαλύψουμε τι συμβαίνει στον ευρύτερο κόσμο. Προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στην κοινότητά μας και στο χωριό μας και να μην ανησυχούμε πολύ για τίποτα άλλο…”

greekreporter.com

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ