22.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

Ζητούν σκλάβους με αντάλλαγμα φαγητό και ύπνο – Υπάρχει πρόβλημα στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επιστισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων προκάλεσε  η πρωτοφανής, αγγελία σε εφημερίδα των Αθηνών .

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο Γιώργο Αρετίνη και τον ΓΓ του Συλλόγου, Νίκο Κοκολάκη, με τη συγκεκριμένη αγγελία “ζητούσαν καμαριέρα χωρίς μισθό με αντάλλαγμα την  παροχή φαγητού και στέγης”.

«Είναι ένα ακραίο βεβαίως περιστατικό, δηλωτικό, όμως, των κανιβαλιστικών προθέσεων πολλών εργοδοτών για το πώς αντιμετωπίζουν και επιδιώκουν να οδηγήσουν την μισθωτή εργασία. Ζητούν σκλάβους με αντάλλαγμα φαγητό και ύπνο! Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ανάγκη επιβίωσης στο απόσπασμα» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Το κλίμα πάντως δε φαίνεται να είναι καλό στην Κρήτη. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων κ. Παναγιώτης Προύτζος: «Στην Κρήτη υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει πρόθεση κατάργησης των τοπικών συμβάσεων εργασίας. Κάποιοι θεωρούν πως θα πρέπει να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Κέρκυρας. Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στα σωματεία των ξενοδοχοϋπάλληλων στην Κρήτη. Μπορούν να δώσουν τον αγώνα και να έχουν καλά αποτελέσματα. Η Ομοσπονδία θα τους στηρίξει στον αγώνα που θα κάνουν. Και πέρσι οι ξενοδόχοι του νησιού ήταν πολύ αρνητικοί αλλά στο τέλος υπέγραψαν την τοπική σύμβαση».

Ενώ και για το συγκεκριμένο περιστατικό με την αγγελία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ κ. Παναγιώτη Προύτζο, καταγράφει την πρόθεση που υπάρχει για εθελοντική εργασία στο χώρο του τουρισμού και είναι καταδικαστέο.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε...

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται...

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε...