16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ζωή: Είναι ιδιαιτέρως οχληρό ότι για την διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι δανειστές αλλά όχι η Βουλή – Λαφαζάνης: Μνημονιακή κατοχή στη χώρα

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή, με την πρόεδρο της Βουλής και τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Λαϊκή Ενότητα να εξαπολύουν πυρά στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

Την αρχή έκανε η κα Κωνσταντοπούλου ενημερώνοντας για τη διάσκεψη των Προέδρων το απόγευμα, με τον κ. Λαφαζάνη να παίρνει το λόγο και να ρίχνει τα βέλη του στην κυβέρνηση:

«Ευχαριστώ που με δεχτήκατε. Ηταν μέλημά μου να σας ενημερώσω για τη δημιουργία και ίδρυση αντιμνημονιακού μετώπου εν όψει εκλογών. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα. Εχουν επιβάλει μνημονιακή κατοχή της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει δημοκρατία με λαϊκή συμμετοχή».

Τη σκυτάλη πήρε η πρόεδρος της Βουλής, η οποία συνέχισε στον ίδιο αντιπολιτευτικό τόνο, λέγοντας:

Έχει σημασία να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το σύνταγμα και το πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αντιστρατεύονται τη συνταγματική νομιμότητα. Είναι από τις οχληρές παραμέτρους το ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά μη ενημερώνοντας τη Βουλή και τη πρόεδρό της και με το πρόεδρο της δημοκρατίας επίσης να σιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας. Είναι ιδιαιτέρως οχληρό ότι χθες αποκαλύφθηκε ότι για όλη την διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι δανειστές αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...