14.8 C
Chania
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα παρεμβαίνω επί της διαδικασίας στο Κοινοβούλιο ως πρώην πρόεδρος της Βουλής

Ημερομηνία:

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για «επίθεση» κατά της «Πλεύσης Ελευθερίας», κανιβαλισμό και ανθρωποφαγία, απαντώντας στις καταγγελίες υποψηφίων του κόμματος για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τους Διαμαντή Καραναστάση, Σπύρο Μπιμπίλα και Σπήλιο Ζαχαρόπουλο που δέχθηκαν και τα περισσότερα εσωκομματικά πυρά μιας και τοποθετήθηκαν στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων παρακάμπτοντας άλλους υποψηφίους οι οποίοι είχαν συγκεντρώσει περισσότερους «σταυρούς» στην αναμέτρηση του Μαϊου.

Ακόμη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε το ότι θα κάνει χρήση του άρθρου 97 του Κανονισμού της Βουλής μέσω του οποίου έχει την δυνατότητα να παρεμβαίνει επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ελεύθερα, όχι, δηλαδή, μόνο ως αρχηγός κοινοβουλευτικός κόμματος, αλλά και με την παλαιότερη ιδιότητά της.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 97 της Βουλής αναφέρει τα εξής: «…Με εξαίρεση την παράγραφο 4 του άρθρου 143, οι πρώην Πρωθυπουργοί, που διετέλεσαν Βουλευτές και Αρχηγοί Κόμματος σε Κυβερνήσεις που έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και δεν μετέχουν στην Κυβέρνηση, ακούγονται όποτε ζητήσουν το λόγο για χρόνο ίσο με αυτόν που διατίθεται κάθε φορά στους αναπληρωτές εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων για την πρωτολογία τους. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Βουλής…».

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα παρεμβάνει στις ακροάσεις φορέων πριν την ψήφιση νομοσχεδίων που αφορούν την κοινωνία, ενώ συμπλήρωσε πως θα συμμετέχει με δύο ψήφους στη Διάσκεψη των Προέδρων (η μία εξ ‘ αυτών θα είναι η δική της, καθώς μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις ως πρώην πρόεδρος της Βουλής).

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Αναφορά στη Βουλή για το αντλιοστάσιο λυμάτων στην Παχιά Άμμο

Ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή για το αντλιοστάσιο λυμάτων στην Παχιά Άμμο Χανίων, μετά από ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού.

Μισθοί για κλάματα: Κάτω από το μισό του ευρωπαϊκού μέσου, ένας στους τρεις εργαζόμενος με 1000 μικτά

Η εικόνα των μισθών στην Ελλάδα συνεχίζει να κινείται ανάμεσα στους...

ΔΕΔΙΣΑ: Ολοκλήρωση Έκθεσης Αποτίμησης Ανθρακικού Αποτυπώματος

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε.) υπέβαλε...