14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Ζόρια στην κυβέρνηση για τις συνέπειες από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ημερομηνία:

Σοβαρός – κι όταν λέμε σοβαρός, εννοούμε σοβαρότατος – προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση όσον αφορά τον «αμαρτωλό» ΟΠΕΚΕΠΕ και την έρευνα που πραγματοποιεί για τα πεπραγμένα του Οργανισμού η ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που ανησυχεί περισσότερο το Μαξίμου είναι τι θα γίνει αν οι έρευνες «πέσουν» πάνω σε πολιτικά πρόσωπα – κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο –, τα οποία η Ευρωπαία εισαγγελέας θα «δείχνει» ως υπαίτια για τις παρανόμως δοθείσες επιδοτήσεις σε κτηνοτρόφους που εμφανίζονταν να έχουν βοσκοτόπια ακόμα και στη… θάλασσα.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αρέσει καθόλου – μα καθόλου – στην κυβέρνηση για δύο λόγους:

● Πρώτον, διότι θα δώσει «πυρομαχικά» στην αντιπολίτευση να τη χτυπήσει ανελέητα (παρά τη ρητορική περί διακομματικού σκανδάλου, οι έρευνες επικεντρώνονται στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ).
● Δεύτερον, για τις εσωκομματικές αντιδράσεις.

Τι εννοούμε; Ότι υπάρχουν ορισμένες φωνές που λένε ότι ο θόρυβος είναι πολύ μεγάλος και ότι γίνεται για να χτυπηθούν στελέχη (πρώην και νυν) της κυβέρνησης και, εξ αντανακλάσεως, η ίδια η κυβέρνηση και να αμαυρωθεί συνολικά το έργο της.

Και, λένε οι πληροφορίες, οι φωνές αυτές έχουν φθάσει μέχρι το Μαξίμου, έστω και πιο… χαμηλά σε ένταση.

Όμως, στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι η Ευρωπαία εισαγγελέας δεν αστειεύεται καθόλου και ότι, αν αρχίσουν αυτές οι κουβέντες, μόνο κακό μπορούν να της κάνουν. Οπότε προσπαθεί να τις «κόψει» από νωρίς, πριν γίνει κάποια μεγαλύτερη ζημιά…

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κρήτη δεν έγινε “δούρρειος ίππος”: Το «ναυάγιο» της συνάντησης με Χατζηδάκη και η «παγίδα» του κοινωνικού αυτοματισμού

Η ματαίωση της πολυαναμενόμενης συνάντησης των εκπροσώπων του αγροτοκτηνοτροφικού...