16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηλίας Γεροντιδάκης για Euroferry Olympia: Ο πατέρας μου κοιμόταν στο αυτοκίνητο

Ημερομηνία:

Με κομμένη την ανάσα περιμένουν τη στιγμή που θα χτυπήσει το τηλέφωνο και θα ακούσουν τη φωνή των οικείων τους που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βγουν από το φλεγόμενο Euroferry Olympia στα ανοικτά της Κέρκυρας.

Οι οικογένειες των τριών Ελλήνων που αγνοούνται μετέβησαν στο νησί των Επτανήσων με τη συνοδεία ψυχολόγων του Λιμενικού Σώματος ώστε να ενημερώνονται από τα αρμόδια χείλη και την κατάλληλη στιγμή για τις εξελίξεις των επιχειρήσεων πάνω στο πλοίο.

«Το πλοίο ήταν άθλιο»

Ο Ηλίας Γεροντιδάκης, ο πατέρας του οποίου είναι επαγγελματίας οδηγός και η τύχη αγνοείται αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο συγκεκριμένο πλοίο. Όπως είπε και ο ίδιος έχει ταξιδέψει με αυτό αρκετές φορές. «Τελευταία φορά μίλησα με τον πατέρα μου λίγο πριν μπει στο καράβι, όσο ήταν στην Ηγουμενίτσα. Τελικός προορισμός του ήταν η Βαρκελώνη»,  λέει αρχικά.

Και προσθέτει σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν: «Δεν ήταν σωστό το καράβι, δεν είχε πολλές καμπίνες. Είχε μέσα 150 φορτηγά και κανονικά θα έπρεπε να έχει 70-75 καμπίνες και έχει 50. Μας υποχρεώνει να κοιμόμαστε ανά 4. Ο πατέρας μου από ό,τι μαθαίνω κοιμήθηκε στο αυτοκίνητο.

Το καράβι είναι άθλιο από κάθε οπτική. Είχε κοριούς, ήταν βρώμικο, δεν είχε συστήματα ασφαλείας, έχω ταξιδέψει άπειρες φορές με αυτό. Ούτε μπάνιο δεν κάνεις σε αυτο το καράβι».

Όσο για την τύχη του πατέρα του, ο Ηλίας Γεροντιδάκης δήλωσε: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε μαζί του ακόμα και τώρα. Ήμουν στην Ιταλία και ετοιμαζόμουν να έρθω στην Ελλάδα όταν με ενημέρωσαν ότι το καράβι που βρίσκεται ο πατέρας μου, φλέγεται. Αυτή ήταν και η τελευταία ενημέρωση που είχα, δεν έχω καταφέρει να μιλήσω μαζί του».

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας»

Ο ξάδερφος του αγνοούμεντου οδηγού Νίκου Μπεκιάρη,  Βασίλης Βέργης μίλησε για την τελευταία ενημέρωση που είχε για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης λέγοντας:  «Μιλήσαμε με τον επικεφαλής της διασωστικής ομάδας. Έχουν σαρώσει όλη τη περιοχή με θερμικές κάμερες, δεν έχουν βρει τίποτα. Στο πλοίο δεν μπορούν να μπουν γιατί φλέγεται εσωτερικά όλο. Δεν χάνουμε τις ελπίδες μας. Πιθανόν να είναι σε κάποιο σημείο, στο δεύτερο γκαράζ. Μάλλον έμεινε μέσα στο φορτηγό γιατί φοβόταν για τον κορωνοϊό. Φοβόταν τις καμπίνες. Έλεγε ότι επειδή είναι μικρό το ταξίδι θα καθίσει εκεί. Προς το παρόν μόνο νερό πέφτει, πάνω στο πλοίο δεν είναι κανείς».

Από την μεριά του, ο γαμπρός του Νίκου Μπεκιάρη, Κώστας Μαθός, μίλησε με δυσκολία στο protothema.gr και ανέφερε: «είναι οδηγός, δεν είχαμε καμία επικοινωνία. Ελπίζουμε να βρεθεί ζωντανός. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς για να μπορούν να μπαίνουν μέσα οι διασώστες».

protothema.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...