14.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Ημέρα Επαναχρησιμοποίησης αύριο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου

Ημερομηνία:

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου, στα πλαίσια της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», ΑΠ 7 που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους και στα πλαίσια επίσης του Περιφερειακού Δικτύου Π.Ε. «Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑνακυκλωSOSτε!», οργανώνει αύριοΠέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, κοινή δράση με θέμα «Ημέρα της Επαναχρησιμοποίησης».

Στη δράση αυτή θα πάρουν μέρος  περίπου 1.800 μαθητές και 120 εκπαιδευτικοί από 66 συνολικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Ειδικά σχολεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, “Στόχος της δράσης αυτής που γίνεται για δεύτερη σχολική χρονιά είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μικροί μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, η τοπική κοινωνία κάθε σχολείου για το θέμα των απορριμμάτων, και ειδικά για το μεγάλο θέμα της μείωσης των απορριμμάτων, έτσι ώστε και χρήματα να ξοδεύονται λιγότερα για τη διαχείρισή τους, και ζητήματα καταστροφής της φύσης, και επιπτώσεών τους στην υγεία μας να περιοριστούν. Ένας σημαντικός τρόπος μείωσης των απορριμμάτων είναι η επαναχρησιμοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτά.

Για το σκοπό αυτό, ορίσαμε την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου ως κοινή μέρα δράσης των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των σχολείων του Δικτύου «Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑνακυκλωSOSτε!» για την Επαναχρησιμοποίηση με έμφαση στην αξιοποίηση παλιών υλικών για αποκριάτικες κατασκευές (π.χ. μάσκες, στολές κλπ).

Την ημέρα αυτή, μαθητές κι εκπαιδευτικοί οργανώνουν μια δράση επαναχρησιμοποίησης υλικών στην τάξη, στο σχολείο ή στη γειτονιά τους:

Π.χ. Κατασκευάζουμε μια μάσκα ή ένα καπέλο με χαρτόκουτα και υφάσματα που δε χρειαζόμαστε πια.

Ή φτιάχνουμε στολές αποκριάτικες αξιοποιώντας υλικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες. Είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν πολύ περισσότερες και ενδιαφέρουσες τέτοιες ιδέες.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...