19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Ημέρα Ποδηλάτου 7/3/2015 – Ανοικτή επιστολή από τους ΠοδηΛάτρεις

Ημερομηνία:

Επιστολή με αφορμή την διοργάνωση της “Ημέρας Ποδηλάτου” το Σάββατο έδωσαν στη δημοσιότητα οι ΠοδηΛάτρεις προκειμένου να συνοψίσουν  τα συμπεράσματα από τις τοποθετήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

“Αγαπητοί Δημοτικοί εκπρόσωποι,

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας στην «Ημέρα ποδηλάτου» το Σάββατο 7 Μαρτίου στο ΚΑΜ, αλλά και για όλη την βοήθεια που μας προσφέρατε ως Δήμος, θα θέλαμε να συνοψίσουμε τα συμπεράσματα των τοποθετήσεων των εισηγητών της βραδιάς, για το μέλλον αυτής της πόλης αλλά και τον τρόπο που μπορούν να γίνουν επιτέλους θετικές κινήσεις.

ελευθερία στην πόλη (με τη χρήση του ποδηλάτου να συμπαρασύρει όλη την αναμόρφωση της) ή

εγκλωβισμό στην μιζέρια και στα δεσμά της λαμαρίνας.

Πρότεινε να ξεκινήσει ο Δήμος

με τον καθαρισμό των δρόμων και των πεζοδρομίων από τις παρανομίες, είτε είναι αυτοκίνητα είτε τραπεζοκαθίσματα

με την επισκευή των δρόμων και πεζοδρομίων για να δοθεί η άνεση στους πεζούς  και τους ποδηλάτες και

με την θέσπιση μιας δυνατής ομάδας,  συμβουλευτικής και τεχνικής, που να είναι εμπιστοσύνης, να ενστερνίζεται το όραμα της δημοτικής Αρχής (αντί να αντιτίθεται υπόγεια) ώστε να μπορεί να σχεδιάσει, να πάρει προγράμματα και να υλοποιήσει.

Θεωρεί δε, απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά, η συνεργασία του Δήμου με πολίτες, ομάδες, άλλους δήμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την ήδη υπάρχουσα εμπειρία.

– Ο σύλλογος αρχιτεκτόνων και η Oμάδα Ενοποίησης Ανοιχτών και Πράσινων Χώρων με την ομιλία τους μας έκαναν να ονειρευτούμε και να ταξιδέψουμε στα Χανιά… του μέλλοντος.  Από την μία μας προβλημάτισε, αφού το μέλλον θα μπορούσε να είναι το παρόν, με τα χαμένα χρόνια αναμόρφωσης της πόλης μας και από την άλλη μας έδειξε ότι χρειάζεται συνολικός σχεδιασμός και όχι μεμονωμένα έργα που θα αναιρούνται από κάθε δημοτική αρχή. Είμαστε σίγουροι ότι κανένας δεν θα έλεγε όχι σε μία τέτοια πόλη που είδαμε…

– Ο δήμος Ρεθύμνου, αφού παρουσίασε την μεταμόρφωση της πόλης με τον κ.Παπαδουράκη, τόνισε την ανάπτυξη και την τουριστική προβολή που έγινε, αλλά και την αύξηση των πωλήσεων ποδηλάτων σε θεαματικά νούμερα. Ο δήμαρχος κ.Μαρινάκης επέμεινε στην δυνατή ομάδα που υλοποίησαν αυτές τις αλλαγές αλλά και την πολιτική βούληση με τις συγκρούσεις με διάφορους τοπικούς παράγοντες, χωρίς να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος. Αυτός είναι και ο λόγος που τα λόγια έγιναν έργα και η δημοτική αρχή είναι στη θέση της από το 2006.

– Ο δήμαρχος του δήμου Πλατανιά κ.Μαλανδράκης, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία με τον δήμο Χανίων και έθεσε την αρχή για την μελέτη ενός έργου κατά μήκους όλου του παραλιακού δρόμου Χανιά-Κολυμπαρίου, που θα απογειώσει την αισθητική, τον τουρισμό και την οικονομία, που είναι και η πρώτη απαίτηση των επισκεπτών.

"google ad"

– Ο κ. Πατρελάκης από τον ΟΑΚ μας ανέλυσε το έργο του Χάνδακα, Αγιάς-Κολυμπαρίου, για την κατασκευή φυσιολατρικής διαδρομής με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, ανέλυσε τα προβλήματα και την στασιμότητα της μελέτης και υποσχέθηκε ότι το θέμα θα ανακινηθεί.

– Ο σύμβουλος του δήμου Χανίων κ. Λιναριτάκης επικεντρώθηκε στην άμεση δράση σε ορισμένα στραβά της πόλης και στην νεότητα της δημοτικής αρχής για την έλλειψη ουσιαστικών δράσεων.

– Οι ΠοδηΛάτρεις σύμφωνα με την τοποθέτηση μας, θεωρούμε ότι ήδη έχει χαθεί χρόνος στους 6 μήνες της νέας δημοτικής αρχής. Καταθέσαμε για πολλοστή φορά αυτονόητες και χωρίς ιδιαίτερο κόστος προτάσεις άμεσης υλοποίησης και θέσαμε χρονικό περιθώριο δύο μηνών – μέχρι το «Φεγγάρι στη Ρόδα» – για να γίνει επιτέλους η αρχή, να γίνει ένα πρώτο βήμα.

Στα υπερδέκα χρόνια παρουσίας μας οι ΠοδηΛάτρεις με τις απόψεις, τις προτάσεις και τις δράσεις (που γίνονται πάντα με αξιοσημείωτα μαζική συμμετοχή) προσπαθούμε να εμπνέουμε τους πολίτες αυτής της πόλης για μία καλύτερη ποιότητα ζωής που θα ωφελήσει όλους μας. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι σύγχρονες ιδέες που γίνονται πράξη σε όλον τον κόσμο, πρέπει να προχωρήσουν και εδώ, με κοινό όφελος. Αυτό που ίσως φαίνεται σε κάποιους «ξεβόλεμα» θα είναι τελικά πολλαπλάσια θετικό. Έχουμε ευθύνη όλοι γι αυτό, για το μέλλον όλων και κύρια των παιδιών. Θα υποστηρίξουμε τον Δήμο σε αυτές τις αλλαγές και θα είμαστε σύμμαχοι ενάντια στον παραλογισμό και τα συμφέροντα. Είναι ευνόητο ότι η στάση μας θα είναι η ακριβώς αντίθετη όταν όλα παραμένουν στάσιμα και βαλτώνουν.

Το γενικό συμπέρασμα της εκδήλωσης  δημιουργεί την υποχρέωση να ζητήσουμε άμεσα από τον Δήμο την δημιουργία μιας Επιτροπής Διαχείρισης Κινητικότητας με μέλη: τους αρμόδιους τεχνικούς και συμβούλους του Δήμου, το σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων, το ΤΕΕ, τους ΠοδηΛάτρεις και άλλους κοινωνικούς φορείς και ενεργούς πολίτες. Επίσης ο Δήμος θα πρέπει να δημιουργήσει ένα Γραφείο που θα ασχολείται μόνο με το κυκλοφοριακό. Έτσι, μαζί μπορούμε να θέσουμε την βάση και τις προτεραιότητες, για να ξεκινήσει επιτέλους ο τροχός να γυρίζει.”

ΠοδηΛάτρεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...