14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ημερίδα για την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου και τουρισμού στα Χανιά

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο του ερευνητικού συγχρηματοδοτούμενου έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή “SME E-COMPASS”, το Επιμελητήριο Χανίων συνδιοργανώνει με το Επιμελητήριο Κορινθίας ημερίδα με αντικείμενο το Ηλεκτρονικό Εμπόριο την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα διαλέξεων του επιμελητηρίου, Ελ. Βενιζέλου 4.

Η ημερίδα απευθύνεται στα μέλη του Επιμελητηρίου, σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό επιχειρείν, στον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο, σε ερευνητές και σε συμπολίτες με ενδιαφέρον στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Το ερευνητικό έργο «E-Commerce Proficient Applications in Security and Sales for SMEs» (SME E-C0MPASS) έχει ως στόχο την έρευνα, ανάπτυξη και διάδοση εργαλείων και εφαρμογών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τουρισμό, μέσω επιλεγμένων επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντικείμενο του έργου αποτελεί ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη εξειδικευμένων διαδικτυακών εργαλείων και εφαρμογών με μεθόδους όπως η εξόρυξη γνώσης από δεδομένα, το σημασιολογικό διαδίκτυο, οι ευφυείς αλγόριθμοι, η διαχείριση σύνθετων συμβάντων, η διασύνδεση βάσεων δεδομένων.

Πεδία εφαρμογής των παραπάνω μεθόδων αποτελεί το ηλεκτρονικό εμπόριο και ο τουρισμός, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να ενισχύσουν την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών τους, να επεκτείνουν τις αγορές τους και να προσαρμόζουν το περιεχόμενό τους αυτοματοποιημένα και σε πραγματικό χρόνο με γνώμονα τις επιλογές και τις προτιμήσεις των πελατών τους.

Τα Επιμελητήρια Χανίων και Κορινθίας στοχεύουν να ενισχύσουν με τις διαδικτυακές εφαρμογές του “SME E-COMPASS” μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στον ηλεκτρονικό τουρισμό.

Την ημερίδα θα συντονίσουν εξειδικευμένα στελέχη και ερευνητές του ηλεκτρονικού εμπορίου και τουρισμού από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Για περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία του επιμελητηρίου τηλ. 28210-52329 και για το έργο «SME E-COMPASS» στη διεύθυνση www.sme-ecompass.eu.

Το ερευνητικό έργο “SME E-COMPASS” και τα αποτελέσματα της έρευνάς του, χρηματοδοτούνται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο διαχειρίζεται το REA-Research Executive Agency http://ec.europa.eu/research/rea (FP7/2007-2013) υπό το Σύμφωνο με αρ. 315637 FP7-SME-2012

Για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...