13.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Ημερίδα για τις πετρελαικές έρευνες από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Ημερομηνία:

Ημερίδα με θέμα «Έρευνα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα – Προκλήσεις και Προοπτικές» οργανώνει tο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, στο Επιμελητήριο Χανίων (Ε. Βενιζέλου 4, 4ος όροφος), με ελεύθερη είσοδο για κάθε ενδιαφερόμενο.
Με στόχο την έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου για την κάλυψη ποικίλων θεμάτων αναφορικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στην εγχώρια αγορά, το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, της αγοράς υδρογονανθράκων, καθώς και θεσμικών και δημοσίων φορέων. Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου των Ελληνικών ΑΕΙ και ειδικότερα του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου η ανάπτυξη των υποδομών και της τεχνογνωσίας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Μετά την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των ενεργειακών αγορών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, την έρευνα, παραγωγή και τα δίκτυα μεταφοράς υδρογονανθράκων, αλλά και τη σύσταση της αντίστοιχης ελληνικής διαχειριστικής εταιρείας, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ θα ανοίξει τις εργασίες της ημερίδας παρουσιάζοντας τα σχέδια της Κυβέρνησης για την αγορά και θα αναφερθεί στις επόμενες πρωτοβουλίες και πρακτικές ενέργειες για το άνοιγμά της.

Σημειώνεται ότι κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χιούστον, κ. Μ. Οικονομίδης με θέμα: «Ενεργειακές Γεωπολιτικές στην Ανατολική Μεσόγειο». Πλέον στην ημερίδα θα συμβάλλουν με τις γνώσεις τους Έλληνες και ξένοι καθηγητές και επιστήμονες διεθνούς φήμης, ενώ ο εκπρόσωπος της μοναδικής Ελληνικής εταιρείας με δραστηριότητα και επενδύσεις στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην εγχώρια αγορά θα παρουσιάσει το business story των κοιτασμάτων Πρίνου και Νότιας Καβάλας.

«Το θέμα της ημερίδας είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς η δραστηριότητα στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην ΝΑ Μεσόγειο κλιμακώνεται έντονα βοηθούμενη από τις πρόσφατες ανακαλύψεις τεράστιων ποσοτήτων φυσικού αερίου.

Οι εξελίξεις αυτές δρομολογούν με την σειρά τους πλήθος ανατροπών και αλλαγών σε κάθε επίπεδο δημιουργώντας νέες προοπτικές για την αγορά, την αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου και την κεφαλαιοποίηση του γνωστικού μας δυναμικού.

Στην ημερίδα – μια από τις πρώτες μετά την ψήφιση του νέου ενεργειακού πολυνομοσχεδίου – θα έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε κοντά την επιστημονική κοινότητα, την αγορά και τους θεσμικούς φορείς.» τόνισε η οργανωτική επιτροπή της Ημερίδας.

Σημειώνεται τέλος ότι η γλώσσα της Ημερίδας είναι η Αγγλική.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ