16.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Ημερίδα για το «Ευφυές σύστημα διαχείρισης υδατικών δικτύων» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Το Πολυτεχνείο Κρήτης το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ευφυές σύστημα διαχείρισης υδατικών  δικτύων» την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί στην αίθουσα του ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Κρήτης. Οι παραπάνω φορείς και η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιούν την ημερίδα στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο έργο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) «Σχεδιασμός ευφυούς συστήματος αειφόρου διαχείρισης υδατικών δικτύων: εφαρμογή στην Κρήτη – Smart waters».

Το έργο, εισάγει νέες τεχνολογίες για την αειφόρο διαχείριση υδατικών δικτύων και εντάσσεται στο υπάρχον εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων της Κρήτης. Η ειδική ανάπτυξη του και η πιλοτική εφαρμογή του αφορά αρχικά τα δίκτυα υδάτων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην περιοχή κυρίως των Χανίων. Η ηλεκτρονική αποτύπωση των λειτουργικών χαρακτηριστικών του δικτύου η ανάπτυξη ειδικών λογισμικών διαχείρισης και η ενσωμάτωση αισθητήρων και αυτοματισμών, διαμορφώνουν ένα πολύ δυνατό και καινοτόμο εργαλείο διαχείρισης το οποίο μπορεί να επεκταθεί και να εφαρμοστεί και σε άλλα υδατικά δίκτυα της Κρήτης.

Επίσης το σύστημα αυτό υποστηρίζει τη λήψη σωστών αποφάσεων για εξασφάλιση της ποιότητας των υδάτων, για τον περιορισμό των διαρροών, για την πρόληψη της ρύπανσης, για εξοικονόμηση υδατικών πόρων, ενέργειας και χρημάτων και συμβάλλει στη «διάφανη τιμολόγηση» ύδρευσης και άρδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του έργου www.smartwaters.gr

SMARTWATERS AFISA

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...