18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ημερίδα στην ΟΑΚ: Παράδοση ή φολκλόρ;

Ημερομηνία:

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.) συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος των Πολιτιστικών Συλλόγων: Αναβίωση της παράδοσης ή φολκορισμός;», το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ., στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ στο Κολυμπάρι με κεντρική εισήγηση από την Δρ Ρενάτα Δαλιανούδη, Λέκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τµήµα Ιστορίας και Αρχαιολογίας/Τοµέας Λαογραφίας.

Όπως σημειώνει ο κ. Κ. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οι οποίες διοργανώνονται από πολιτιστικούς, χορευτικούς συλλόγους, πολιτιστικά και πνευματικά κέντρα, σωματεία κ.ά. στις αγροτικές περιοχές ή στα μεγάλα αστικά κέντρα -κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες- δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για το εάν όλες αυτές οι προσπάθειες συνιστούν αναβιώσεις της παράδοσης ή απλές φολκλορικές (ανα)παραστάσεις, με ποικίλες επιπτώσεις στη μουσική και τη χορευτική επιτέλεση.

Η εκδήλωση αυτή είναι μία πρωτοβουλία προβληματισμού της ΟΑΚ στο καίριο αυτό θέμα της παράδοσης και παρακαλούμε, όσοι εμπλέκονται να συμμετέχουν με την παρουσία τους και τις προτάσεις τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ