20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Για αυτή τη 12χρονη μιλούν όλοι -Βγήκε 3η στα 5 χλμ!

Ημερομηνία:

Είναι μόλις 12 ετών και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου. Πρόκεται για την Γλυκερία Σκάρκου που κατέκτησε την 3η θέση στα 5 χιλιόμετρα του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.

«Ηταν πολύ ωραίος αγώνας, παρότι ο καιρός δεν ήταν καλός. Δεν το περίμενα ότι θα βγω τρίτη και χάρηκα πολύ. Του χρόνου θα ξανάρθω, μου άρεσε πολύ» τόνισε σε δήλωσή της μόλις κατάλαβε τι έχει συμβεί η γλυκιά Γλυκερία.

Η Καρακατσάνη ήταν η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε στον αγώνα των 5χλμ του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Η αθλήτρια του Μανώλη Χάντζου πέτυχε 17.57 και άφησε δεύτερη την Ανθή Κυριακοπούλου (18.05), ενώ την έκπληξη έκανε η 12χρονη Γλυκερία Σκάρκου, που ήταν τρίτη με 19.52 και είναι αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή.

Η ίδια ονειρεύεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό και να σπουδάσει φυσικοθεραπεία. «Πολλοί συμμαθητες μου, μου είπαν πως θα ήθελαν να ξεκινήσουν και αυτοί τον αθλητισμό. Για μένα είναι όλη μου η ζωή. Δεν θα μπορούσα να με φανταστώ χωρίς αυτό. Από το πρωί που ξυπνάω σκέφτομαι την προπόνηση. Είναι κάτι που με γεμίζει και δεν θα το άλλαζα με τίποτα άλλο».

 

Ο προπονητής της 12χρονης Γλυκερίας και της 13χρονης Ηλιάννας Χατζηπαναγιώτου η οποία κατέλαβε την 2η θέση της γενικής κατάταξης στα 3.000 μ., Χαραμής Παναγιώτης δηλώνει πως είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς αλλά «σαφεστατα σε αυτή την ηλικία μιλάμε ειναι το ταλέντο αλλά και η αγάπη του παιδιού για το άθλημα. Εξίσου χαρούμενη είναι και η 13χρονη Ηλιαννα η οποία όπως λέει στο iefimerida.gr «δεν πήγαινα για βάθρο αλλά για μια καλή επίδοση. Ένιωσα υπέροχα που κατέλαβε την δεύτερη θέση, μαζί με επαγγελματίες αθλήτριες».

 

Η Ηλιάννα ασχολείται με τον στίβο τα τελευταία 4 χρόνια ενώ στον πρωταθλητισμό βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο. «Κάνω προπόνηση 4-5 φορές την εβδομάδα. Πιστεύω πως αυτό ήταν μόνο το ξεκίνημα. Δεν ξέρω αν στο κοντινό μέλλον θα κάνω κάτι σημαντικό όμως θα συνεχίσω τις προπονήσεις μου. Όνειρο μου είναι να εκπροσωπήσω την ελληνική ομάδα» λέει η 13χρονη αθλήτρια.

"google ad"

Πηγή Φωτό: Eurokinissi

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών...