16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΗΠΑ σε ΕΕ: Πληρώστε όσα και εμείς για την Ουκρανία

Ημερομηνία:

Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να υποστηρίξουν τα οικονομικά της Ουκρανίας με βοήθεια 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το μήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου και πιέζουν τους Ευρωπαίους να δεσμευτούν για παρόμοια ποσά, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Ήδη, η κυβέρνηση Μπάιντεν, υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα επιχορηγήσεις 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Κίεβο, έως το τέλος του χρόνου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρονται, μάλιστα σε πιέσεις από το Κογκρέσσο, του οποίου η έγκριση απαιτείται για την μακροπρόθεσμη υποστήριξη του Κιεβου, για επιμερισμό των βαρών μεταξύ των συμμάχων.

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Ουκρανία χρειάζεται περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα για να καλύψει βασικές ανάγκες και να διατηρήσει την οικονομία της σε λειτουργία.

Η χώρα έλαβε βοήθεια περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, από 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Σέρχι Μαρτσένκο

Όπως είχε γράψει το Bloomberg τον Ιούλιο ορισμένοι σύμμαχοι επέκριναν την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της ύψους σχεδόν 9 δισεκατομμυρίων ευρώ (8,8 δισεκατομμύρια δολάρια) και την κάλεσε να το πράξει επειγόντως.

Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις του Κιέβου – τις οποίες το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2023 έχει υπολογίσει στα 38 δισεκατομμύρια δολάρια – κατά την σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία, αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με διπλωμάτες τα αναμενόμενα επίπεδα χρηματοδότησης της Ουκρανίας από τα ευρωπαϊκά κράτη θα είναι παρόμοιας κλίμακας με το ποσό των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι διατεθειμένες να παρέχουν οι ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ