15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο επισπεύδει την οικονομική βοήθεια σχεδόν 40 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η βοήθεια για το COVID-19

Ημερομηνία:

Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο ετοιμάζουν ένα σχέδιο που θα ενισχύσει το πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία που ζήτησε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ύψους 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, ο Αμερικάνος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι το πακέτο δεν θα πρέπει να περιέχει κανένα από τα πρόσθετα δισεκατομμύρια που έχει ζητήσει για την καταπολέμηση του COVID-19, με στόχο να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Ρεμπουπλικάνων.

Σε μια υποχώρηση, ο Μπάιντεν παραδέχθηκε ότι το πακέτο δεν θα πρέπει να περιέχει κανένα από τα πρόσθετα δισεκατομμύρια που έχει ζητήσει για την καταπολέμηση του COVID-19. Οι Ρεπουμπλικάνοι, η υποστήριξη των οποίων θα ήταν ζωτικής σημασίας για να περάσει η νομοθεσία από την ισομερώς διαιρεμένη Γερουσία, έχουν αντιταχθεί στην προσθήκη αυτών των χρημάτων στη βοήθεια για την Ουκρανία. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καθυστερήσεις σε αυτή τη ζωτικής σημασίας πολεμική προσπάθεια», δήλωσε ο Μπάιντεν σε γραπτή δήλωση. «Ως εκ τούτου, είμαι διατεθειμένος να δεχθώ ότι αυτά τα δύο μέτρα θα ληθφούν χωριστά, ώστε το νομοσχέδιο για την ουκρανική βοήθεια να φτάσει αμέσως στο γραφείο μου».

Το νομοσχέδιο, διευρύνει το αίτημα που έκανε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς το Κογκρέσο τον προηγούμενο μήνα, για τη διάθεση 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τονίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η δυνατότητα του Πενταγώνου να στείλει οπλικά συστήματα και άλλο εξοπλισμό από τα αποθέματα του υπουργείου Άμυνας στην Ουκρανία θα εξαντληθεί σε περίπου τρεις εβδομάδες. Το Πεντάγωνο έχει επί του παρόντος περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε εξουσιοδότηση ανάληψης βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θεσπίστηκε τον Μάρτιο.

Η νέα πρόταση περιλαμβάνει επιπλέον δαπάνες 3,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και τη διάθεση αντίστοιχου ποσού 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τόσο οι Δημοκρατικοί, όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι δήλωσαν ότι υποστηρίζουν τη διάθεση μεγαλύτερης οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ενώ θα εγκρίνουν την έκτακτη χρηματοδότηση γρήγορα, η οποία ωστόσο καθυστέρησε από διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων σχετικά με το αν θα έπρεπε στο ίδιο νομοσχέδιο να συμπεριληφθεί η διάθεση πρόσθετης χρηματοδότησης για την COVID-19 ή για την ενίσχυση των μεταναστευτικών ελέγχων.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...