26 C
Chania
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026

Ηράκλειο: Έκρυβαν στα σπίτια τους αρχαίους θησαυρούς

Ημερομηνία:

Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς κατηγορούνται μια 46χρονη και ένας 47χρονος, ύστερα από έρευνα των αστυνομικών στα σπίτια τους στο δήμο Φαιστού.

Στα σπίτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα λίθινο αγγείο, ένα πήλινο λυχνάρι, ένα μεταλλικό δοχείο, 5 πήλινα τμήματα και 55 νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία «Περί προστασίας Αρχαιοτήτων».

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lifo.gr

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: «Το Κράτος ψηφιοποιεί την πείνα» με το «Πόσο Κάνει»

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει την πλατφόρμα «Πόσο Κάνει» ως «ψηφιοποίηση της πείνας» και ζητά ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας.

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Χανίων για συγκέντρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ΕΣΥ

Η ΑΔΕΔΥ Χανίων καλεί σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/6 για το ΕΣΥ. Διαμαρτυρία για υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και ιδιωτικοποιήσεις.

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: «Αρχεία της Θάλασσας» στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Το 5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων 2026 φιλοξενεί τη συζήτηση «Αρχεία της Θάλασσας» στις 23 Ιουνίου στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. Συμμετέχουν Δήμητρα Μυλωνά, Ρωξάνη Μαργαρίτη.