17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ηράκλειο: Έσφαξαν τα ζώα καθηγητή ΕΠΑΛ που είχε σε πάρκο για την εκπαίδευση των μαθητών του!

Ημερομηνία:

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα καταγράφηκε στο Ηράκλειο με θύματα τα ζωάκια ενός καθηγητή, τα οποία ειχε μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πάρκο, προκειμένου εκεί να εκπαιδευει τους μαθητές του!

Συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newshub.gr ο καθηγητής του 5ου και 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, έχει ειδικότητα γεωπόνου και ζωοτέχνη. Ο εν λόγω καθηγητής, μέσα από μεγάλη προσπάθεια, έπειτα από την παραχώρηση μιας έκτασης από το Δήμο Ηρακλείου προς τα ΕΠΑΛ, κατάφερε να δημιουργήσει έναν χώρο σπουδαίο για τους μαθητές τους.

Συγκεκριμένα στην έκταση, στην περιοχη του Λίντο, είχε φυτέψει πάρα πολλά φυτά, ενώ διατηρούσε και ένα σημαντικό αριθμό ζώων, βλέποντας πως ο προσωπικός του κοπος, αλλά και τα έξοδα που είχε κληθεί να πληρώσει από την τσέπη του, «έπιαναν τόπο».

Ο χώρος αυτός, ήταν ένα σημείο αναφοράς για τους μαθητές του σχολείου, που βρίσκονταν μέσα σε φυτά και ζωα και εκπαιδεύονταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μιλάμε για εγκαταστάσεις σε ΕΠΑΛ, που είναι οι δεύτερες οι οποίες λειτουργούν πανελλαδικά!

Κάποιοι όμως θέλησαν να καταστρέψουν αυτή την προσπάθεια. Πριν λίγες μέρες, έσπευσαν στις εγκαταστάσεις και έκλεψαν τα δύο πρόβατα και τα δύο κατσικάκια που ζούσαν εκεί. Προσπάθησαν να τα κλέψουν και να απομακρυνθούν, αλλά σε απόσταση περίπου 70-80 μέτρων, για άγνωστο λόγο τα σκότωσαν!

Τα ζώα αυτά βρέθηκαν από τον ίδιο τον καθηγητή θανατωμένα, ενώ ένα από αυτά το είχαν ήδη κατασπαράξει σκυλια. Ο καθηγητής, βρέθηκε σε κατάσταση σοκ και βαθιάς στενοχώριας, αφού δεν μπορεί να πιστέψει ακόμη και σήμερα, πως κάποιοι ασυνείδητοι, για πλάκα ή μαγκιά ενδεχομένως, μπηκαν μέσα στον εκπαιδευτικό χώρο, αρπαξαν τα ζώα και έπειτα τα σκότωσαν, λίγα μέτρα παραπέρα!

Ζητείται βοήθεια

Ο καθηγητής ανέφερε το γεγονός στους προισταμένους των ΕΠΑΛ, ενώ έγινε και καταγγελία στην Αστυνομία. Μάλιστα έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να βρεθούν οι ένοχοι, με τον ίδιο τον καθηγητή να λέει στο στενό του κύκλο, πως δεν μπορούσε να διανοηθεί πως θα γινοταν κάτι τέτοιο.

Συμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπαθεια να καλυφθεί το κενό που άφησε ο χαμός των 4 ζώων που σφαγιάστηκαν και για αυτό μέσα από το newshub.gr, συναδελφοι του προτρέπουν κάποιον ή κάποιους κτηνοτρόφους να προσφέρουν προβατάκια και κατσικάκια, τα οποία θα αφεθούν στα χέρια του καθηγητή και θα αποτελέσουν μέρος της εκπαίδευσης των μαθητών. Ζώα τα οποία είχαν αγοραστεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό.

Οποιος λοιπόν κτηνοτρόφος επιθυμεί να βοηθήσει τον καθηγητή, αλλά και τους μαθητές του, μπορεί να επικοινωνήσει, είτε με τη Διεύθυνση του 5-6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, είτε με το ίδιο το newshub.gr, προκειμένου να προσφέρει τα ζώα και να καταδείξει πως χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας είναι η αλληλεγγύη και όχι αυτές οι απάνθρωπες συμπεριφορές που στερούν – εν προκειμένω – τη δυνατότητα γνώσης και εκπαίδευσης των μαθητών!

newshub.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...