15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ηράκλειο: Έτοιμο το πάρκο Γεωργιάδη, ανοιχτό προς τους πολίτες

Ημερομηνία:

Ανοιχτό προς του πολίτες είναι πλέον το πάρκο Γεωργιάδη στο κέντρο του Ηρακλείου, δύο χρόνια μετά την εκκίνηση των εργασιών ανάπλασης.

Το πρωΐ της Παρασκευής ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής, βρέθηκε στο ανακαινισμένο πάρκο, πραγματοποιώντας ξενάγηση στον χώρο.

«Η αναβάθμιση του πάρκου είναι ορατή και η λειτουργική και αισθητική βελτίωση του έγινε με μέριμνα για τους συμπολίτες με ειδικές ανάγκες», ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου, τονίζοντας ότι επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι το πάρκο να λειτουργήσει και ως τόπος ανταλλαγής ιδεών και όχι μόνον αναψυχής των συμπολιτών.

Μάριος Διονέλλης / ΕΦΣΥΝ

«Έγιναν νέες φυτεύσεις με 1500 πόες και δεν έχει επέλθει οποιαδήποτε μείωση δασικού χαρακτήρα τον οποίο εξακολουθεί να έχει», ανέφερε ο κ. Λαμπρινός.

Μάριος Διονέλλης / ΕΦΣΥΝ

Παράλληλα ενημέρωσε ότι το αναψυκτήριο που υπήρχε στον χώρο το ετοιμάζει η ΔΕΠΑΝΑΛ και θα είναι έτοιμο σε δυο-τρεις εβδομάδες προς χρήση.

Σημειώνεται ότι το έργο ανάπλασης είχε ξεκινήσει πριν από περίπου δύο χρόνια, με έντονες αντιδράσεις από συλλογικότητες και πολίτες, με τον μοναδικό χώρο πρασίνου στο κέντρο της πόλης να παραμένει κλειστός για 24 μήνες. Το πρώτο τμήμα του πάρκου είχε ανοίξει τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ τον Μάιο του 2020 είχε ανοίξει και το δεύτερο τμήμα.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...