27.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Ηράκλειο: Αναβρασμός για τη μεταφορά του καταυλισμού στην περιοχή τους

Ημερομηνία:

Αναβρασμός επικρατεί στο Σκαλάνι, μετά τις πληροφορίες ότι ενδεχομένως ο καταυλισμός των Ρομά της Νέας Αλικαρνασσού, να μεταφερθεί στην περιοχή τους.

Οπως έγραψε το ekriti.gr, μία από τις περιοχές που εξετάζεται ως υποψήφια, είναι και η περιοχή νότια της ΒΙΠΕ, στην πρώην αποθήκη πυρομαχικών στο Σκαλάνι, με τους κατοίκους να εμφανίζονται ιδιαιτέρως ενοχλημένοι από την εξέλιξη. Σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο του Σκαλανίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Λευτέρη Τρουλιτάκη, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στον οποίο εξέφρασε την δυσαρέσκειά τους, και του ζήτησαν να μην υλοποιηθεί μία τέτοια απόφαση.

τρουλιτάκης

Εκαναν λόγο για προχειρότητα στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος, και ζητούν από τους αρμόδιους φορείς σοβαρότητα, υπευθυνότητα και περίσκεψη.

μουλακάκης

Η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά από τη Νέα Αλικαρνασσό πρέπει να πληροί, τονίζουν, τις βασικές προϋποθέσεις πολιτισμένης διαβίωσης όπως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, αποχετευτικό δίκτυο.

Καθησυχαστικός ο Δήμαρχος

Ο κ. Βασίλης Λαμπρινός είπε στην αντιπροσωπεία από το Σκαλάνι, ότι δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως απόφαση για τον νέο χώρο που θα στεγάσει τον καταυλισμό, σημειώνοντας ότι εξετάζονται από την αρμόδια επιτροπή, διάφορες περιοχές. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου διαβεβαίωσε ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση χωρίς την έγκριση της τοπικής κοινωνίας.

ekriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ