32.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Ηράκλειο – αρχαιοκαπηλία: Στον Εισαγγελέα τα πρόσωπα… υπεράνω υποψίας – Νέα σύλληψη

Ημερομηνία:

Πρόσωπα υπεράνω υποψίας θεωρούνται όσοι εμπλέκονται στη μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Πρόκειται για έναν 56χρονο πρώην λιμενικό, έναν 72χρονο συνταξιούχο υπάλληλο Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, έναν 39χρονο επιχειρηματία, έναν 46χρονο και έναν 69χρονο Ιταλό επίδοξο αγοραστή των αρχαιοτήτων μαζί με τον διερμηνέα του.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις, από όπου και οι φωτογραφίες.

Μάλιστα, χθες βράδυ, συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 57χρονος ο οποίος είχε τον ρόλο του διερμηνέα του Ιταλού υποψήφιου αγοραστή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές.

Η οργανωμένη επιχείρηση με την συμμετοχή αστυνομικών της ΕΚΑΜ Κρήτης, του Τ.Α.Ε. και της Ο.Π.Κ.Ε. εκτελέστηκε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του Κρουσώνα όπου δραστηριοποιείται ο 39χρονος που φέρεται ως “εγκέφαλος” της υπόθεσης.

Τόσο ο συγκεκριμένος, όσο και ο 72χρονος και ο 46χρονος, είχαν τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ οι αρχές είχαν έγκριση για συνακρόαση στις επικοινωνίες τους με τους υποψήφιους αγοραστές, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι δραστηριοποιούνταν από το 2020 στην παράνομη εμπορία αρχαιοτήτων.

Τα ευρήματα των Αρχών είναι τα παρακάτω:

7 κιβωτιόσχημες λάρνακες, εκ των οποίων δύο σώζουν αετοματικά καλύμματα, υστερομινωικής ΙΙΙΑ2-Β περιόδου (1400-1300 π.χ.), προερχόμενες από ταφικά σύνολα, κάποιες εκ των οποίων περιέχουσες οστά,

88 αγγεία ιδίας περιόδου αλλά και λίθινης εποχής,

3 κυνηγετικά όπλα, σκοπευτικό πιστόλι, 38 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και μεταλλική ράβδος και

ηλεκτρονικός υπολογιστής και φορητοί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η χρηματική αξία των αντικειμένων ξεπερνά κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ευρώ.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδηλώσεις με πλούσιο πρόγραμμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Δύο εκδηλώσεις έρχονται αυτή την εβδομάδα στo Πνευματικό Κέντρο Χανιών, σε συνδιοργάνωση...

Το έργο “Ο Πατούχας” έρχεται στα Χανιά

Παρουσίαση από τον Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, του έργου...

Παράκτια αιολικά πάρκα: Η Σητεία στις περιοχές από τις οποίες θα ξεκινήσει το πρόγραμμα

Μέσα στο 2026 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ανεμολογικές και...