25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Ηράκλειο: «Δεν κουνάω από δω, αν δεν μου πουν πότε θα πληρωθώ» – Συνταξιούχος «κατασκήνωσε» στον ΕΦΚΑ

Ημερομηνία:

68 χρονος συνταξιούχος έχει “κατασκηνώσει” έξω από τον ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο – “Δεν κουνάω από δω, αν δεν μου πουν πότε θα με πληρώσουν” – Από τον Ιούλιο δεν έχει πάρει ένα ευρώ

“Εδώ θα κάτσω μέχρι να με πάρουν τέσσερις. Δεν κουνάω από δω”, λέει οργισμένος ένας 68 χρονος συνταξιούχος, που από τις 10 το πρωί βρίσκεται έξω από το κτήριο του ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο και αρνείται να αποχωρήσει μέχρι να του δώσουν λύση με την καταβολή της σύνταξης του!

“Από τον Φεβρουάριο του 2018 κατέθεσα όλα τα χαρτιά και ζήτησα τη μετατροπή της σύνταξης. Γιατί είχα τα 6.000 ένσημα και πάλι από δικό τους λάθος δεν μου το είχαν πει,  ώστε από την αναπηρική σύνταξη που μου έδιναν και που ήταν στο 75% της κανονικής μου, να μου δίνουν στο εξής την κανονική μου σύνταξη, δηλαδή το 100%. Τον Ιούλιο φέτος βγήκε η απόφαση αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν ξαναπήρα ούτε ένα ευρώ. Κάθε φορά που επικοινωνώ μαζί τους, μου λένε πως “δεν συμφωνούν τα χειρόγραφα ένσημα με τα μηχανογραφημένα και δεν μπορεί να γίνει η σύνδεση”. Εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα πράγματα…Τί φταίω εγώ επειδή αυτοί έχουν δικά τους γραφειοκρατικά προβλήματα”; καταγγέλλει χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο συνταξιούχος σερβιτόρος Μιχάλης Μαρκατάτος.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί, όπως μας είπε, πήγε με προγραμματισμένο ραντεβού. “Μου έλεγαν πάλι τα ίδια. Εγώ τους είπα ότι δεν φεύγω αν δεν μου λύσουν το πρόβλημα. Και τότε κάλεσαν την Αστυνομία και με έβγαλε έξω. Νόμιζαν πως θα κρύωνα και θα έφευγα. Δεν πάω πουθενά. Τελεία και παύλα”!

Ο ίδιος φαίνεται αποφασισμένος να μη φύγει αν δεν δικαιωθεί λέγοντας μας χαρακτηριστικά: “Θα φύγω μόνο όταν μου πούμε πότε θα με πληρώσουνε. Δεν είναι δυνατόν να μου απαντούν ότι δεν ξέρουν. Σαράντα χρόνια δούλευα. Και σήμερα μου συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο”…

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σύζυγος του που επικοινώνησε με το neakriti.gr εκφράζει την ανησυχία της για την υγεία του Μιχάλη Μαρκατάτου, καθώς όπως μας λέει “έχει προβλήματα υγείας και όλες αυτές τις ώρες ταλαιπωρείται έξω στο κρύο”….

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...