19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ηράκλειο: Εντολές διακοπής ρεύματος για οφειλές 25 ευρώ! – Καμία κοινωνική ευαισθησία σε οικογένειες που υποφέρουν

Ημερομηνία:

Για πολύ δύσκολο χειμώνα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις έκανε λόγο το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ένωσης τεχνικών της ΔΕΗ, κ. Γιάννης Βρέντζος που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο κ. Βρέντζος εξέφρασε τις αμφιβολίες του κατά πόσο θα λειτουργήσει το σχέδιο με την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής ενώ σημείωσε ότι η απολιγνιτοποίηση έφερε τεράστια προβλήματα στην παραγωγή ενέργειας με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη εξάρτηση από το φυσικό αέριο.

Αυτή τη στιγμή το ενεργειακό μίγμα στη χώρα δηλ οι πηγές για την ηλεκτροδότηση είναι κατά 56% από φυσικό αέριο, 13% ΑΠΕ, 21% λιγνήτης, 10 υδροηλεκτρικά.

Καταλαβαίνουμε, συνέχισε, ότι όσο η τιμής του φυσικού αερίου βρίσκεται στα ύψη τόσο ακριβότερη είναι η παραγωγή ρεύματος. Η ασφυξία στα νοικοκυριά είναι μεγάλη με χιλιάδες να είναι οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών.

Σε όλη την Ελλάδα φτάνουν τις 200.000 οι εντολές ενώ μόνο στο νομό Ηρακλείου φτάνουν τις 1000 κάθε μήνα.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν πάροχοι που δίνουν εντολές διακοπής ρεύματος ακόμη και για 25 ευρώ οφειλή φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί στο Ηράκλειο και αλλού.

Οι πάροχοι, κατέληξε, είναι εταιρίες που θέλουν να κερδίσουν και το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει ήταν να μπει πλαφόν στην λιανική τιμή της κιλοβατώρας. Τώρα με αυτό το καθεστώς ο καθένας καθορίσει όποια τιμή θέλει με αποτέλεσμα να ανακοινωθούν τιμές μέσο όρο 50 λεπτά ανά κιλοβατώρα που με την επιδότηση κατεβαίνει χαμηλότερα. Όμως ουσιαστικά επιδοτούνται οι εταιρίες και τα χρήματα θα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...