20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηράκλειο: Ζητούν να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Ημερομηνία:

Να μην ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 23ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, το άνοιγμα των σχολείων είναι μία αδιανόητη απόφαση εν μέσω 50.000 ημερήσιων κρουσμάτων και καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση αυτή.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

“Αγαπητοί γονείς καλή χρονιά με υγεία.

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τη θέση του Συλλόγου Γονέων σχετικά με το βεβιασμένο άνοιγμα των σχολείων που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την ερχόμενη Δευτέρα. – Η θέση αυτή διαμορφώθηκε κατά πλειοψηφία (9-1) μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Συλλόγου.

Θεωρούμε πως εν μέσω 50.000 καθημερινών κρουσμάτων (εκ των οποίων σχεδόν τα 3.000 στην Κρήτη και τα 1.400 στο Ηράκλειο) είναι άκρως επικίνδυνη η επιλογή για άνοιγμα των σχολείων, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Ειδικά για τον Δήμο Ηρακλείου και για το σχολείο μας δεν έχει καν λυθεί το θέμα της μόνιμης καθαρίστριας, ζήτημα εξόχως σημαντικό υπό τις παρούσες συνθήκες.

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο σε όλη την Ελλάδα νόσησαν με κορωνοϊό περισσότερα από 100.000 παιδιά, ωστόσο έκλεισαν μόνο 200 τμήματα πανελλαδικά λόγω του αντιεπιστημονικού πρωτοκόλλου του 50% +1. Και όλα αυτά όταν τα ημερήσια κρούσματα ήταν μεταξύ 5 και 7 χιλιάδων, πριν από την επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον. Σήμερα με δεκαπλάσια ημερήσια κρούσματα και σε συνθήκες απίστευτης διασποράς του ιού είναι αδιανόητο να ανοίγουν υπό τους ίδιους όρους τα σχολεία.

Χωρίς να έχει διασφαλιστεί δωρεάν και μαζικό τεστ (τουλάχιστον rapid), χωρίς να έχουν αραιώσει τα τμήματα και χωρίς να έχουν ακουστεί καν οι προτάσεις των εκπαιδευτικών και των γονέων. Πολύ περισσότερο όταν ακόμα και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί που νοσούν καλούνται να επιστρέψουν μόλις την 6η μέρα στο σχολείο αφού μειώθηκε η διάρκεια της καραντίνας προς όφελος της… οικονομίας.

Θυμίζουμε πως οι θέσεις της επιστημονικής κοινότητας και των παιδιάτρων ήταν να εμβολιάσουμε τα παιδιά άνω των 5 ετών (νήπια δηλαδή) καθώς η πιθανότητα παρενεργειών από πιθανή μόλυνση και νόσηση είναι σαφώς χειρότερη από την πιθανότητα παρενεργειών από το ίδιο το εμβόλιο. Και σήμερα γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Μας λένε να στείλουμε τα παιδιά στο σχολείο υπό συνθήκες όπου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κολλήσουν και όντας τα περισσότερα ακόμα ανεμβολίαστα (για τα προνήπια δε, ακόμα δεν προβλέπεται καν εμβολιασμός)

Με αυτά τα δεδομένα, ως Σύλλογος Γονέων, καλούμε:

– Την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για το βεβιασμένο άνοιγμα των σχολείων.

– Τις Ενώσεις Γονέων να αντιδράσουν δυναμικά και να επιβάλλουν με κάθε τρόπο την παράταση των χριστουγεννιάτικων διακοπών για τουλάχιστον μία εβδομάδα με αναπλήρωση στο τέλος της χρονιάς.

– Τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να προστατέψουν τη σχολική κοινότητα (και του ίδιους τους εκπαιδευτικούς φυσικά) κηρύσσοντας πιθανώς απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, αν τελικά τα σχολεία ανοίξουν, συνιστούμε σε όσους γονείς έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για τουλάχιστον μία εβδομάδα και ζητάμε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας να καταχωρήσουν ως δικαιολογημένες τις απουσίες και να μην προχωρήσουν σημαντικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εφόσον είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρχει μεγάλος αριθμός απουσιών, είτε λόγω κρουσμάτων, είτε λόγω της δικαιολογημένης ανησυχίας των γονιών.

"google ad"

Με εκτίμηση,

ο Σύλλογος Γονέων του 23ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...