17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ηράκλειο: Η μεταμόρφωση του 28ου νηπιαγωγείου σε μια πανεμορφη θάλασσα | Φωτός

Ημερομηνία:

Της Κατερίνας Μυλωνά

Ο χρόνος μετά αντίστροφα για το πρώτο κουδούνι, που χτυπά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Για να υποδεχτεί τους μαθητές του, το 28ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου μεταμορφώθηκε… σε παραμύθι!

Η ιδέα ανήκε στην εκπαιδευτικό, κ. Ζαμπία Λαζανάκη, και η υλοποίηση στον εικαστικό, κ. Χρήστο Μακράκη (Crat-Mark Graffiti).

28ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου

Η κ. Λαζανάκη περιγράφει τα εξής «Έχω ένα όνειρο Χρήστο μια γαλαζοπράσινη λίμνη μπροστά από το σχολείο μου. Να πατούν τα παιδιά στα νούφαρα για μπαίνουν στην τάξη, να κάνουν μακροβούτια στο διάλλειμα  με τα ψάρια , να διαβάζουν παραμύθια στις χελώνες πάνω στα βράχια  και να κλείνουν το μάτι στις κουκουβάγιες στο σχόλασμα!  Κι εκείνος έπιασε το μαγικό του ραβδί και το έκανε πραγματικότητα!»

28ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου

Όπως είπε στο Cretalive, με τον κ. Μακράκη έχουν συνεργαστεί και σε άλλες εικαστικές παρεμβάσεις. Η νηπιαγωγός δεν ήθελε να βλέπει ένα τσιμεντένιο προαύλιο, προτιμούσε μία λίμνη με νούφαρα, ψαράκια και πουλιά… Όπερ και εγένετο!

28ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου

Ο εικαστικός ενθουσιάστηκε με την ιδέα, την υιοθέτησε και την έκανε πράξη μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Την ώρα που εργαζόταν, μαθητές του σχολείου περνούσαν από το σημείο και έλεγαν τις ιδέες τους για το πώς θέλουν να είναι το κτήριο, στο οποίο περνούν τόσο χρόνο από τη ζωή τους.

Η κ. Λαζανάκη θεωρεί πως με το πρώτο βήμα η διάθεση των παιδιών αλλάζει, το κτήριο θυμίζει περισσότερο καλοκαιρινές διακοπές παρά σχολείο.

28ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου

Το κτήριο είναι ένα ενοικιαζόμενο, προορισμένο για μαγαζί, κάτοικοι της περιοχής αγνοούσαν ότι είναι σχολείο, τώρα όχι μόνο το συνειδητοποιούν αλλά το θεωρούν κόσμημα για την περιοχή!

28ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου

"google ad"

«Θέλουμε μέσα από τις δικές μας παρεμβάσεις να το κάνουμε ελκυστικό στα μάτια των παιδιών», αναφέρει η νηπιαγωγός του σχολείου. Δεν πρόκειται απλώς για ένα κτήριο, αλλά έναν χώρο που αγαπάει τα παιδιά και φροντίζει για αυτά.

Στις εικόνες ξεχωρίζει κανείς το ψάρι Κόι, που για τους Ιάπωνες σημαίνει καλοτυχία και ευημερία, αλλά και νούφαρα, το σύμβολο της αναγέννησης.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ