20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ηράκλειο: Κινητοποίηση Γυναικών έξω από το Ιατροπαιδαγωγικό

Ημερομηνία:

Κινητοποίηση για την υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας και ψυχικής υγείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα τα μέλη της Ομάδας Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ, στο Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Ιατροπαιδαγωγικό) στο Ηράκλειο.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

H υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας και δη ψυχικής υγείας δεν έχει τελειωμό. Τελευταίο θύμα της σειράς αυτής, το Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.  που εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως η ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων που απαιτεί εξειδίκευση, εμπειρία αλλά και σταθερή θεραπευτική σχέση. Σε μία περίοδο όπου αυξάνονται τα περιστατικά βίας στα σχολεία και στην οικογένεια, που παρατηρείται αύξηση έως και 78% των αιτημάτων για παιδοψυχίατρο, κινδυνεύει να αναστείλει τη λειτουργία του μετά την παραίτηση της διευθύντριάς του, αφού πλέον λειτουργεί μόνο με μία παιδοψυχίατρο η οποία είναι ιδιώτης με σύμβαση με ημερομηνία λήξης. Το αποτέλεσμα: αδυνατούν να εξυπηρετηθούν δεκάδες οικογένειες με χρόνια ή νέα προβλήματα, δεκάδες θεραπείες δεν μπορούν να συνταγογραφηθούν -πρόβλημα που γιγαντώνεται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ ανέστειλε τη λειτουργία της πριν από έναν μήνα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την φοβερή υποστελέχωση και την υπερεφημέρευση των γιατρών της. Με αυτή την εξέλιξη θα επιβαρυνθεί περεταίρω, με κίνδυνο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω έλλειψης παιδοψυχιάτρων και δεκάδες οικογένειες να μείνουν στον αέρα, ή να χρειαστεί να απευθυνθούν σε ιδιώτες σε μια περίοδο που το οικογενειακό εισόδημα εξατμίζεται ταχύτατα λόγω της ακρίβειας.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή, αλλά αποτέλεσμα χρόνιας υποβάθμισης, υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων.  Η ψυχική υγεία γι’ αυτούς είναι «κόστος» και «μη επιλέξιμη» δαπάνη. ‘Άλλωστε η απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας αφήνει χώρο στο ιδιωτικό κεφάλαιο να κερδοφορήσει στον πόνο και τη δυστυχία του λαού. 

Δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπίζουν την ψυχική υγεία τη δικιά μας και των παιδιών μας σαν κόστος! Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν παιχνίδια με την υγεία μας!

Διεκδικούμε:

Το Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε, να στελεχωθεί άμεσα με όλο το αναγκαίο προσωπικό ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σε πρωτοβάθμια φροντίδα ψυχικής υγείας 

Ενίσχυση της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ με μόνιμο προσωπικό και κατάλληλους χώρους 

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές ψυχικής υγείας ενηλίκων αλλά και παιδιών ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλου του λαού δωρεάν

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου

Με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος...

Τριάντα χρόνια στην κουζίνα των Μητσοτάκηδων

Αρχές Απριλίου, αλλά ο καιρός στα Χανιά θύμιζε προχωρημένο...

Τέλος επιτηδεύματος σε κάθε διαμέρισμα Airbnb – H Εφορία το θεωρεί υποκατάστημα

Του Προκόπη Χατζηνικολάου Είσαι νομικό πρόσωπο και διαχειρίζεσαι 30 ακίνητα...