16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηράκλειο: Κόβουν αιωνόβια πλατάνια – Καταστρέφουν μία πανέμορφη περιοχή

Ημερομηνία:

Φαίνεται ότι η μανία με την κοπή των δέντρων δεν είναι μόνο φαινόμενο που παρατηρείται στα Χανιά και με ιδιαίτερη έξαρση στο Δήμο Χανίων αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης…

Για πλήρη περιβαλλοντική καταστροφή κάνουν λόγο πολίτες, στη διάνοιξη του δρόμου στο 9ο χιλιόμετρο Καστελίου – Χερσονήσου, στο ύψος του οικισμού Άγνος του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Όπως αναφέρει το ektiti.gr πρόκειται για τον δρόμο που θα ενώσει το Καστέλι με τον ΒΟΑΚ, ωστόσο στο μέσο περίπου της διαδρομής κάποιοι αποφάσισαν να… ισοπεδώσουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους, προκειμένου, αυθαίρετα, να περάσουν από εκεί τα μηχανήματα, ενώ κάλλιστα μπορεί να βρεθεί άλλη διαδρομή.

Οπως καταγγέλλουν, κόβονται χωρίς κανέναν λόγο πανύψηλα αιωνόβια πλατάνια και πρίνοι, ενώ η πηγή που υπάρχει στο σημείο και υδρεύει τον οικισμό, προστατεύτηκε την τελευταία στιγμή, μετά από παρέμβαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Ωστόσο κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τα πανέμορφα δέντρα.

Οι πολίτες ζητούν παρέμβαση των αρχών ώστε να γίνει αυτοψία και να προστατευτεί το φυσικό κάλλος της περιοχής και κυρίως να σταματήσει η καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας της πανέμορφης περιοχής.

Κλιμάκιο της Δ/νσης Δασών θα μεταβεί σήμερα στο σημείο για αυτοψία, σε συνεννόηση με την κατασκευάστρια εταιρία, ώστε να βρεθεί εναλλακτική λύση.

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...