14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ηράκλειο – ΠΑΓΝΗ: Μέχρι τον υπουργό Υγείας η διαμάχη μεταξύ αναισθησιολόγων και Γ. Χαλκιαδάκη

Ημερομηνία:

Μέχρι τον υπουργό Υγείας και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο φαίνεται ότι θα φθάσει η «διαμάχη» που έχει ξεσπάσει μεταξύ της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ και των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου με φόντο την νόσηση τριών απο αυτούς με covid-19,την αναβολή χειρουργείων,αλλά και την προσωπική απόφαση του διοικητή Γιώργου Χαλκιαδάκη να στείλει γιατρό εργασίας στα σπίτια τους για να διαπιστώσει αν όντως είναι άρρωστοι.

Για πρωτοφανή και εξευτελιστική κίνηση που θίγει την αξιοπρέπεια των γιατρών, έκαναν λόγο μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Πατριανάκος και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αλέξανδρος Καφετζάκης.

Από την πλευρά του ο κ.Χαλκιαδάκης επιμένει ότι η απόφασή του ήταν σωστή γιατί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «υπάρχουν γιατροί που παίρνουν αναρρωτικές άδειες για να πάνε στις ελιές.»

Σύμφωνα με τον διοικητή δεν είχε ενημερωθεί για τις άδειες, είπε ότι «οι εργαζόμενοι αντιδρούν γιατί κάνουν αντιπολίτευση» και υποστήριξε ότι είχε κάθε δικαίωμα να στείλει γιατρό για κατ’οίκον rapid test και να δώσει εντέλεσθε για την ανάκληση κανονικών αδειών προκειμένου να για να γίνουν 6 χειρουργεία που αναβλήθηκαν .

Προειδοποίησε μάλιστα ότι «αυτό δεν θα περάσει έτσι , θα γίνει έρευνα και θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι.»

Για το μεγαλύτερο ατόπημα της διοίκησης από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της μέχρι σήμερα, έκανε λόγο ο κ.Καφετζάκης τονίζοντας ότι δεν προσβάλει μόνο τους αναισθησιολόγους αλλά ολόκληρο το ιατρικό σώμα, ενώ έθεσε και θέμα νομιμότητας να σταλεί γιατρός εργασίας για έλεγχο στα σπίτια των γιατρών που αποδεδειγμένα είχαν νοσήσει, είχαν ενημερώσει την σχετική πλατφόρμα του ΕΟΔΥ και βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτή την αναξιοπρεπή αντιμετώπιση.

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για το θέμα που έχει εξοργίσει την ιατρική κοινότητα, συγκάλεσε για αύριο ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Πατριανάκος ο οποίος τόνισε ότι για την συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης υπάρχει ατομική ευθύνη, αυτή του διοικητή .

Είπε ότι θα ζητήσει εγγράφως την θέση του κ.Χαλκιαδάκη και του γιατρού που πήγε στα σπίτια των αναισθησιολόγων, ενώ τόνισε ότι θα ενημερωθεί τόσο ο το υπουργείο Υγείας όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για αυτό το πρωτοφανές περιστατικό,που παραπέμπει,όπως ανέφερε,σε άλλες εποχές.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναισθησιολογίας και διευθύντρια της κλινικής Αλεξάνδρα Παπαιωάννου, μια εκ των τριών γιατρών που νόσησαν υπογράμμισε ότι η στάση της διοίκησης δημιουργεί ένα κλίμα εκφοβιστικό,τοξικό και εξευτελιστικό και υπό αυτές οι συνθήκες ,καλούνται να εργάζονται καθημερινά οι γιατροί.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...