31.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Ηράκλειο: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τα Τέμπη παρουσία Μαρίας Καρυστιάνου | Παρακολουθήστε ζωντανά

Ημερομηνία:

Πλήθος κόσμου συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργάνωσε απόψε στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο το Συμπόσιο Πολιτισμού με θέμα «Τέμπη, Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια». Η εκδήλωση ξεκίνησε με δρώμενα στο κέντρο της πόλης ενώ κεντρική ομιλήτρια είναι η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, ο Παύλος Ασλανίδης και η νομική σύμβουλος Ελεονώρα Γεωργίου.

Παρακολουθήστε live την εκδήλωση:

Η εκδήλωση στο πάρκο Γεωργιάδη ξεκίνησε με μουσικό δρώμενο από τους Ντέιλι Ρός, Κέλλυ Θωμά και Μάνο Παπαδάκη, ενώ οι ποιητές Ζαχαρίας Κατσακός και Δημήτρης Περοδασκαλάκης, απήγγειλαν ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και του Γιάννη Ρίτσου.

Καρυστιανού εκδήλωση
Τον λόγο έλαβε πρώτα η νομική σύμβουλος Ελεονώρα Γεωργίου η οποία επισήμανε χαρακτηριστικά “Είμαστε ακόμα στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων και της συλλογής στοιχείων. Ο τόπος του εγκλήματος αλλοιώθηκε πλήρως με μια διαδικασία που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και ολοκληρώθηκε σε πέντε ημέρες με κυβερνητική ευθύνη”.

Από την πλευρά του ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας ενός από τα θύματα των Τεμπών, τόνισε “Ξεκάθαρη μαζική δολοφονία αθώων ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν δημόσιο μέσο μεταφοράς. Μίλησαν για θυσία. Αν έπρεπε να γίνει θυσία ας διάλεγαν τους εαυτούς τους”. Συναισθηματικά φορτισμένος, με πολλές παύσεις και τη φωνή του να σπάει από τους λυγμούς είπε “Μας λένε να σιωπήσουμε. Εμείς θα ουρλιάζουμε! Πως θα τιμήσουμε τα πεθαμένα μας παιδιά, βουβά;”

Λίγο νωρίτερα, η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής  με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, Κατερίνα Πανδή, από το Ρέθυμνο, με την ομάδα της δημιούργησε ένα λαικό δρώμενο  με την ολόψυχη συμμετοχή των πολιτών με τον Καγκελευτό τελετουργικό χορό της Ιερισσού. Ο χορός αυτός, σύμφωνα με τους διοργανωτές, εκφράζει μία βαθιά εσωτερικότητα και συμπυκνώνει το τραγικό, το οποίο εξανθρωπίζει και απελευθερώνει, ενάντια στο μεταμοντέρνο και στην βαρβαρότητά του.

Καρυστιανού εκδήλωση

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ