ΤΟΠΙΚΑ

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που αποτελούν καθημερινότητα. Η αστυνομία προχώρησε τις τελευταίες ώρες σε δύο συλλήψεις ανδρών, μετά από σχετικές καταγγελίες, σε Μάλια και Ηράκλειο.

Στα Μάλια μία 40χρονη γυναίκα από την Αλβανία, κατήγγειλε ότι ο 40χρονος πρώην σύζυγός της, την παρακολουθούσε συστηματικά, μάλιστα χθες την συνάντησε έξω από ένα συνεργείο και μετά από ύβρεις και απειλές, την έσπρωξε, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει κάτω, χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο 40χρονος από την Αλβανία αναζητήθηκε από την αστυνομία και συνελήφθη. Οπως είπε η γυναίκα ο πρώην σύζυγός της, την παρακολουθούσε συστηματικά το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας της άγχος και φόβο.

Στο Ηράκλειο, χθες (26/4) το μεσημέρι, ένας 45χρονος από την Αλβανία φόρεσε χειροπέδες όταν τον κατήγγειλε η 38χρονη σύζυγός του, μετά από “θερμό” επεισόδιο μέσα στο σπίτι τους κατά το οποίο ο άνδρας της επιτέθηκε και την χτύπησε στο χέρι.

Υπενθυμίζεται ότι η προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ηρακλείου Αστυνόμος Β’ Αγγελική Μπερνιδάκη, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, χθες τόνισε ότι η ενδοοικογενειακή βία, όσον αφορά τις καταγγελίες, είναι ένα φαινόμενο με αυξητικές τάσεις. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, καθώς μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2024 έγιναν 180 καταγγελίες στο γραφείο του Ηρακλείου, ενώ όλο το 2023 έγιναν πάνω από 400.

 

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αμετανόητη η Βίκυ Φλέσσα για τη δήλωση για τα Τέμπη, παρά τη θύελλα αντιδράσεων: Με αγάπη τα είπα

Επιμένει στην άποψη που διατύπωσε για το δυστύχημα των Τεμπών η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ…

8 hours ago

Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας στη Γάζα: Νέος ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – 520 σοροί συνολικά σε 7 σημεία

Παλαιστινιακές ιατρικές ομάδες δήλωσαν ότι ανακάλυψαν έναν τρίτο ομαδικό τάφο μέσα στο ιατρικό συγκρότημα του Νοσοκομείου…

8 hours ago

Τριγμοί στην ισπανική κυβέρνηση λόγω… Ισραήλ – Δοκιμάζεται ο συνασπισμός κομμάτων

Η ισπανική κυβέρνηση κράτησε αποστάσεις από τις επιστολές που έγραψε ένας υπουργός αριστερού κόμματος που…

8 hours ago

Ιδρύθηκε η ΔΕΥΑ Αποκορώνου: “Η διαχείριση του νερού αποτελεί σήμερα το πρωταρχικό θέμα”

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Αποκορώνου γνωστοποίηση την ίδρυση ΔΕΥΑ Αποκορώνου: Με την δημοσίευσης της…

8 hours ago

Στα Χανιά η Ηρώ Διώτη – Συνάντηση με τοπικά στελέχη και εκπροσώπους σωματείων και φορεών | Φωτός

Τα Χανιά επισκέφθηκε η υποψήφια βουλεύτρια της ενωτικής πρωτοβουλίας Μέρα 25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά…

9 hours ago

4 ημέρες θα γλεντά στο Σκινέ ο Κασσελάκης τον γάμο του με τον Τάιλερ | Το προσκλητήριο του γάμου

Στη δημοσιότητα δόθηκε το προσκλητήριο για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ το καλοκαίρι…

9 hours ago

This website uses cookies.