13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ηράκλειο: Eκδήλωση – συζήτηση με αφορμή το “εργοδοτικό έγκλημα/εργατικό δυστύχημα”, με θύμα τον Μανώλη Αφράτη

Ημερομηνία:

Σάββατο 15/10 2022 στις 19:00 στο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Το Σάββατο 15 Οκτώβρη στις 19:00, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον μεταφορέα Μανώλη Αφράτη διοργανώνουμε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για την εργοδοτική ασυδοσία και την κρατική ευθύνη στην συγκάλυψη εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάλι να μπει πάνω από τα κέρδη τους!

Καλούνται να συμμετέχουν και να τοποθετηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία.

Για όσους δε γνωρίζουν:

Στις 21 Μαΐου του 2020 έχασε τη ζωή του στο Ρέθυμνο ο 38χρονος εργαζόμενος Μανώλης Αφράτης Εργαζόταν στην εταιρία «Γαλακτοκομική Αμαρίου Α.Ε.» του επιχειρηματία Μανουκαράκη και ενώ έκανε διανομές με το φορτηγό ‘ψυγείο’ της εταιρείας, αυτό, εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Μανώλης. Τα σαπάκια φορτηγά που έδινε και συνεχίζει να δίνει ακόμα και σήμερα, η εταιρεία στους εργαζόμενους είχαν δώσει προμήνυμα για αυτό που τελικά συνέβη με θύμα τον Μανώλη Αφράτη, αφού, στις 10/3/2020 άλλος εργαζόμενος στην εταιρεία γλίτωσε καθαρά από τύχη σε παρόμοια ανατροπή φορτηγού.

Σπασμένα φρένα, ζώνες ασφαλείας εκτός λειτουργίας και όχημα δηλωμένο ως «φορτηγό με ανυψωτικό μηχάνημα» το οποίο είχε παρατύπως μετατραπεί σε φορτηγό ψυγείο. Αυτά είναι λίγα δείγματα της έγνοιας της εταιρείας για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ένα ολόκληρο σύστημα δήλωσε εμπράκτως την ταξική του θέση. Έτσι, ο διορισμένος πραγματογνώμονας του ΑΤ Αμαρίου δεν ‘βλέπει’ ευθύνη της εταιρείας, το ΣΕΠΕ παραπέμπει στην… τροχαία, ο εισαγγελέας στέλνει την υπόθεση στο αρχείο, η Εκκλησία δημοσιεύει ευχαριστήριο για την δωρεά σε είδος του επιχειρηματία υπέρ ανάπαυσης της ψυχής του θύματος!

Από τότε και αφού έχουν περάσει σχεδόν δυόμιση χρόνια η οικογένεια του Μανώλη συνεχίζει να περνά ένα Γολγοθά γιατί, πέρα από την απώλεια του δικού της ανθρώπου, έρχεται αντιμέτωπη με τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος που θέλει τον εργάτη ζωντανό μόνα για να του κλέβει την υπεραξία.

Η οικογένεια του Μανώλη χάρις στην ταξική αλληλεγγύη που εκφράστηκε και συνεχίζει, κατάφερε να μη κουκουλωθεί η υπόθεση ενάντια στις επιθυμίες και τις προσπάθειες της εργοδοσίας. Η συνέχεια θα δοθεί στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου στις 20/10.

Οι εργοδότες-‘αφεντικά’ έχουν τους μηχανισμούς τους. Η εργατική τάξη έχει για όπλα την ενότητα, την ταξική αλληλεγγύη. Με αυτά θα δοθεί και αυτός ο αγώνας. Η μάχη που δίνει η οικογένεια του Μανώλη Αφράτη για δικαίωση είναι μια μάχη όλης της εργατικής τάξης που βγαίνει στο μεροκάματο και αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα για την κερδοφορία των ‘αφεντικών’.

Θα υπάρξει ενημέρωση και τοποθέτηση από την οικογένεια του Μανώλη και την νομική σύμβουλο.

Συμμετέχει εκπρόσωπος του παραρτήματος Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

"google ad"

Αν ένας εργαζόμενος, στην προσπάθειά του να βγάλει τα μεροκάματο, χάσει τη ζωή του οι εργοδότες στηρίζονται σε ένα ολόκληρο μηχανισμό που δουλεύει για το συμφέρον τους και φροντίζει να βάζει κάθε εργοδοτική δολοφονία κάτω από το χαλί.

Ζητάμε την αποστολή ψηφισμάτων στήριξης και αλληλεγγύης στην διεύθυνση justice.for.afratis@gmail.com

Σάββατο 15/10 2022 στις 19:00 στο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Όλες/οι στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου στις 20 Οκτωβρίου, 2022

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΑΦΡΑΤΗ

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΛΙΟΥ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...