15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» έκοψε τη βασιλόπιτά της

Ημερομηνία:

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου της στον Πειραιά, η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», πραγματοποίησε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013  το απόγευμα, την κοπή της βασιλόπιτας του σωματείου, παρουσία σύσσωμου του Πειραϊκού κλήρου, αρχών, φορέων, μελών και φίλων.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα όμορφο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, από χορευτικά συγκροτήματα όλων των ηλικιών και να ακούσουν κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, από τη γυναικεία χορωδία της Αδελφότητας, με τη συνοδεία του  Μ. Παυλιδάκη στη λύρα, του Σ. Μαμαλάκη στο λαγούτο  και του Α. Κυριακάκη στην κιθάρα. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο  Πρόεδρος της Αδελφότητας Θ. Τσόντος, αφού καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον, η οποία όπως είπε, πηγάζει από το ενδιαφέρον που δείχνει η σημερινή νεολαία για τις ρίζες της και δήλωσε, πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα  είναι πάντοτε κοντά στα παιδιά με μοναδικό σκοπό να κάνουν τη μεγάλη «οικογένεια» της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ακόμα μεγαλύτερη. Μαθητές και γονείς τον χειροκρότησαν και όλοι μαζί έψαλλαν τα παραδοσιακά κρητικά κάλαντα παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος  τους καμάρωσε και εξήρε  το έργο του σωματείου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια,  ο Ποιμενάρχης ευλόγησε τη βασιλόπιτα  και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι λαμβάνοντας το κομμάτι τους, ευχήθηκαν στο σωματείο τα καλύτερα.

Τυχερή της βραδιάς ήταν το μέλος του Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Μ. Καραπατάκη, στην  οποία έπεσε το φλουρί. Ο επιβλητικός ήχος της ασκομπαντούρας, που ακούστηκε αμέσως μετά από τον Μ. Μπουρλάκη, έγινε αφορμή για πολύ χορό ενώ η βραδιά τελείωσε με  κρητικό κέρασμα και πολλές ευχές για την καινούργια χρονιά. Την εκδήλωση την οποία παρουσίασαν οι Γραμματείς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Α.-Μ. Ντουντουνάκη και Ι. Παπαδάκης. Τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων: Aπό την κυβέρνηση, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Αρβανιτόπουλος και Βουλευτές, από την Περιφέρεια, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, Σ. Χρήστου και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και από το Δήμο Πειραιά, ο Δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ακόμη παρευρέθηκαν π. Βουλευτές, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έστειλαν τηλεγραφήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα.

Η προσέλευση του κόσμου η οποία πέρασε κάθε προσδοκία ήταν φυσικό να γέμισε αισθήματα ικανοποίησης τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ,  που είδαν για μία ακόμη φορά να αναγνωρίζεται η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τη διάσωση και διάδοση της παράδοσης.

Τσόντος Θεόδωρος                                       Ντουντουνάκη Αντωνία-Μαρία

Πρόεδρος                                                                     Γ.Γραμματέας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ