13.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Η Άγκυρα καλεί Μόσχα και Κίεβο να συμφωνήσουν για εκεχειρία «το ταχύτερο δυνατό»

Ημερομηνία:

Η Τουρκία κάλεσε σήμερα τη Ρωσία και την Ουκρανία να συμφωνήσουν για βιώσιμη εκεχειρία “το ταχύτερο δυνατό”, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες απομακρύνονται από την διπλωματική οδό όσο συνεχίζεται ο πόλεμος.

“Πρέπει να υπάρξει εκεχειρία το ταχύτερο δυνατό. Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ελπίζει να επιτύχει να συναντηθούν οι ομόλογοί του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη για να έχουν συνομιλίες για μια κατάπαυση του πυρός.

Η Τουρκία, χώρα μέλος του NATO, τηρεί ουδέτερη στάση από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, και διατηρεί καλές σχέσεις και με τη Μόσχα και με το Κίεβο.

“Δυστυχώς (και οι δύο) απομακρύνθηκαν γρήγορα από τη διπλωματία” μετά τις συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς διαπραγματευτές τον Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη, συνέχισε ο Τσαβούσογλου.

“Καθώς ο πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία παρατείνεται, δυστυχώς, η κατάσταση χειροτερεύει και περιπλέκεται”, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και απηύθυνε έκκληση για “δίκαιη ειρήνη” που θα στηρίζεται στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

“Θα πρέπει να υπάρξει μια ειρήνη δίκαιη για την Ουκρανία. Πού συνεχίζεται ο πόλεμος; Συνεχίζεται στο ουκρανικό έδαφος”, υπογράμμισε.

“Θα πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Ουκρανίας”, πρόσθεσε. “Χωρίς κατάπαυση του πυρός δεν θα είναι δυνατό να συζητηθούν αυτά τα θέματα με υγιή τρόπο: βιώσιμη εκεχειρία και δίκαιη ειρήνη”, κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ