21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

«Η Άνγκελα Μέρκελ είπε: “Aρκετά”» – «Μία συμφωνία για την Ελλάδα»

Ημερομηνία:

«Η Άνγκελα Μέρκελ είπε: “Aρκετά”». Mε αυτή τη φράση κι υπό τον τίτλο «Μία συμφωνία για την Ελλάδα» η ισπανική εφημερίδα El Mundo, υποστηρίζει πως επίκειται συμφωνία, ίσως και μέχρι την Κυριακή, μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για την επανέναρξη της χρηματοδότησης του προγράμματος δανεισμού από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων, οι «υπουργοί Οικονομικών ήδη λαμβάνουν το σχετικό μήνυμα από τους επικεφαλής των κυβερνήσεών τους, ώστε να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, κατά τρόπο επιτυχή κι εντός των προσεχών ημερών»

Κατά την ίδια πηγή, «μία σειρά τηλεφωνικών συνδιαλέξεων έχει υπάρξει τις προηγούμνες ημέρες, ιδώς μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ)» σε μία προσπάθεια συνδυασμού των ενεργειών τους».

«Πρόκειται να υπάρξει μία πολιτική συμφωνία, η απόφαση έχει ληφθεί ήδη. Σήμερα ήδη υπάρχουν δύο στις τρεις πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία εντός των προσεχών ημερών. Πρόκειται να κλείσει η αναθεώρηση του προγράμματος προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση κονδυλίων κι εν συνεχεία να προχωρήσουμε στην διαπραγμάτευση του τρίτου προγράμματος», σύμφωνα με την ίδια πηγή που μίλησε στην El Mundo.

Όπως προσθέτει η ίδια εφημερίδα πρόκειται για μία πολιτική «αλλαγή παραδείγματος, η οποία έχει τεθεί για πρώτη φορά στο τραπέζι» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ώστε να υπάρξει «επικείμενη πολιτική συμφωνία» για το πρόγραμμα, με τις εικασίες να μιλούν για περαίωσή της έως την Κυριακή με στόχο να επικυρωθεί σε έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup. Η νέα τούτη πολιτική συμφωνία θα καταστήσει αναγκαία τη σύγκληση μίας νέας Συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και θα γίνουν παραχωρήσεις ως προς τα όσα έχουν, ή έχουν ζητηθεί να γίνουν, ειδεμή θα κλείσει το όλο θέμα εντός του Eurogroup, είτε σε αυτό της 18ης Ιουλίου, είτε σε έκτακτη σύνοδό του νωρίτερα, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές ,που μίλησαν στην El Mundo.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Τι κατέθεσε ο 23χρονος που δέχθηκε καταιγισμό πυρών στο Τσιφούτ Καστέλλι

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με...

Ηράκλειο: Δάσκαλος μουσικής κατηγορείται πως βίαζε το βαφτιστήρι του για 3 χρόνια

Ενα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου έρχεται στην επιφάνεια,...

Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Οι περιοριστικοί όροι για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής...