17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η ένταση με την Τουρκία για τα πετρέλαια φέρνει αγορά δύο γαλλικών φρεγατών με κόστος 3 δις ευρώ!

Ημερομηνία:

Μεγάλο το κόστος για τον ελληνικό λαό

Η αγορά δύο γαλλικών φρεγατών από την Ελλάδα, που συζητείται σε διμερείς επαφές εδώ και μεγάλο διάστημα, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», στην τελική ευθεία, με το κόστος να διαμορφώνεται κοντά στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», επειτα από αρκετούς κύκλους διαπραγματεύσεων σε τεχνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, φαίνεται πως Αθήνα και Παρίσι κατέληξαν στη διαμόρφωση, σε τιμή που προσεγγίζει τα 3 δισ. ευρώ. Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, προσθέτει το δημοσίευμα, εκτιμάται ότι εντός των επόμενων εβδομάδων Αθήνα και Παρίσι θα μπορούν να προχωρήσουν και σε ανακοινώσεις.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το αρκετά ψηλό κόστος ήταν βασικός ανασταλτικός παράγοντας για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ωστόσο φαίνετια οι αντιδράσεις παρακάμπτονται καθώς «δύο πλευρές επιθυμούν να αναβαθμίσουν τη στρατηγική συνεργασία τους σε ένα αρκετά ευρύτερο φάσμα.»

Οι πληροφορίες για επαφές με σκοπό την αγορά των δύο φρεγατών κυκλοφορούν εδώ και μήνες, με το υπουργείο Άμυνας να τις έχει επιβεβαιώσει, τον Ιανουάριο, με δηλώσεις του υπουργού, Νίκου Παναγιωτόπουλου. Το πώς θα καταβληθερί το κόστος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Πληροφορίες των «Νέων» προ εβδομάδων έκαναν λόγο για τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας, ενώ το θέμα έχει λυθεί σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ του Πρωθυ­πουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Με τα έως τώρα δεδομένα το Ελλη­νικό Πολεμικό Ναυτικό θα μπορέσει να αποκτήσει τις φρεγάτες από το 2024 και μετά. Οι φρεγάτες ναυπη­γούνται τώρα στη Γαλλία και η πρώτη θα παραληφθεί από το γαλλικό Ναυ­τικό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ